BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,26
HABER /  DÜNYA

Yanlışlıkla 3 polisi canından ettiler!

Afganistan'daki kaos ve savaş ortamı sürüyor. Bölgede görev yapan Nato güçlerinin saldırıları ise skandallara imza atıyor.

Abone ol

Afganistan'ın orta kesimlerindeki Deybikundi vilayetinde NATO güçlerinin düzenlediği hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisinin öldürüldüğü bildirildi.

Koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, silahlı 9 kişinin pusu kurmaya hazırlandığını gören kara birliklerinin hava desteği istediği ancak bu kişilerin Afgan polisi olduğunun anlaşıldığı belirtildi. NATO, 3 polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Koalisyon güçlerinin sözcüsü Amerikalı Albay Rafael Torres, operasyonlar sırasında bu türden kayıplar vermemek için olağanüstü önlemler aldıklarını ancak yine de masum kişilerin yanlışlıkla hedef alınabildiğini söyledi.

TALİBAN DA SALDIRDI

Albay Torres, ölenlerin yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diledi. Öte yandan Kandahar'ın Spin Boldak kentinde, 3 sınır polisinin öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Afgan hükümeti, ülkedeki yabancı birliklerin düzenlediği operasyonlarda bu türden kayıplar verilmesinden ya da sivillerin öldürülmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor.