BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hastane yandı hastalar sokağa düştü!

Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen yangın paniğe neden oldu. Servislerde yatan hastalar, bina dışına tahliye edildi. Hastanede elektrikler kesilirken kabloların yanmasından dolayı jeneratörler devreye girmedi. Yangının, güç kaynaklarında aşırı bir ısınma sonucu meydana geldiği açıklandı.
 
Akşam saatlerinde meydana gelen yangın hastanede büyük paniğe neden oldu. Hastanede elektrikler kesildi, jeneratörler devreye girmedi. Hastanenin büyük bir bölümü karanlığa gömüldü. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangının sebep olduğu dumanlar, bir anda hastane içini sardı. Hastane içerisinde büyük panik yaşandı. Elektriklerin olmadığı hastanede yatan hastalar, zehirlenme ihtimaline karşı tedbir amaçlı tahliye edildi. Durumu ağır olanlar ise ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Kimi hasta yakınları yaşanan duruma sitem etti. Haberi alan hasta yakınları hastaneye akın etti. Yangının güç kaynaklarında aşırı ısınma sonucu meydana geldiği açıklandı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.
 
Yangının yoğun bir dumana neden olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Duran şunları söyledi;
 
“Hastane içerisine duman yayıldığı için bir panik havası oluşmuş. Güç kaynakları devreden çıktığı için hastanede bir elektrik kesintisi söz konusu olmuş. Teknik ekibimiz DEDAŞ ekipleri ile birlikte çalışıyor. Jeneratörlerimiz kablolarda yanma söz konusu olduğu için devreye girse de hastane elektrikle beslenememiş. 112 acil hizmetleri olarak bütün ilimizdeki yoğun bakım yataklarımızı organize ettik. Her ihtimale karşı nakledilmesi gereken hastalarımız olursa diye. Sıkıntı yaşanmaması için 3 tane hastamızı il içindeki hastanelere transfer ettik. Çevre illerde de yataklarımız tedbir amaçlı boşaltıldı. Herhangi bir can kaybı söz konusu değil.”