BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

IŞİD militanları konforlu hayatlarını özlüyor!

IŞİD militanları konforlu hayatlarına geri dönmek istiyorlar! Bazı cihatçılar ailelerine yazdıkları mektuplarda sıkıntılarını dile getirdiler.

Abone ol

IŞİD'e "cihat merakı"yla dünyanın dört bir yanından kalkıp gelen fakat kısa bir süreden sonra konforlu hayatlarına duydukları özlemden ve yaşam şartlarından şikayet eden bazı IŞİD militanları ailelerine 'ne kadar mutsuz olduklarını anlatan mektuplar' yazdılar.

Daily Mail'da yer alan habere göre, Irak ve Suriye'ye giden cihatçılar geri dönmek için yalvarmaya başladı. Günlük işlerle uğraşan, konforlu hayatlarından uzaklaşan militanlar, ailelerine yazdıkları mektuplarda sıkıntılarından bahsettiler. IŞİD'e katılan yabancı militanlar, tuvalet temizlemekten, bulaşıkları yıkamaktan şikayet ettiler. Soğuktan şikayet eden cihatçılardan biri de iPod'unun artık çalışmadığından dolayı olan hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Hintli cihatçı 23 yaşındaki Arib Macit, Mayıs ayında 3 arkadaşıyla IŞİD'e katılmıştı. Geçtiğimiz cuma günü eve geri dönen Macit, anne ve babasına cephede savaşmak yerine önemsiz işlerde kullanıldığını anlattı. 

Le Figaro'da yer alan mesajlarda ise Fransız cihatçıların mesajlarına yer verilmişti. Mesajlardan birinde, "Yeter artık, doydum. iPod'um artık çalışmıyor. Eve dönmek zorundayım" yazıyordu. Bir diğer mesajda ise, "Kıyafet dağıtmak ve yemek yapmak dışında hiçbir şey yapmıyorum. Kış başlıyor, şartlar çok katı." ifadeleri yer aldı.

CİHADDA BİR GÜN

IŞİD kamplarından sızdırılan bir fotoğrafta, militanların bir gününün nasıl geçtiği yazılmış. Sabah 4:30'ta imsak vaktiyle kalkan cihatçılar, 04:30'dan 06:00'ya kadar İslami ders görüyorlar. 06:00'dan 08:00'e kadar fizikseleğitim ve egzersiz yapan militanların 08:00'den 09:00'a kadar boş vakti bulunuyor. Boş vakitlerinde temizlik de yapan militanlar 09:00 - 09:30 saatleri arasında kahvaltı yaptıktan sonra saat 10:00'da askeri eğitime başlıyor.

12:40'da öğle namazını kılan militanlar, saat 13:00'da öğle yemeği yiyorlar. 1 buçuk saatlik serbest süreden sonra öğleden sonra 3'te askeri eğitim yeniden başlıyor. 19:30'da akşam namazını kulan militanlar, 20:00 ile 21:00 saatleri arasında dini eğitime devam ediyorlar. 21:00'de akşam yemeğini yedikten sonra odalarına çekilen militanların ışıkları saat 22:00'de kapatılıyor. Ribat adı verilen nöbetteki militanlar dışında saat 22:00'den sonra herkes odalarında olmak zorunda.