BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  DÜNYA

Haşimi Türkiye ziyaretine uzatıyor!

Ülkesinde hakkında tutuklama kararı bulunan Tarım Haşimi, bir süre daha Türkiye'de kalacağını açıkladı.

Abone ol
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Türkiye ziyaretini uzattığını açıkladı.
İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen Haşimi, Irak'ta liderler arasında başlayan siyasi diyaloglara atıf yaparak, "Ülkedeki dostlarım devam eden diyalog ortamının zarar görmemesi için bir süre daha Türkiye'de kalmamı tavsiye etti." dedi.

Ölüm timleri kurduğu ve Irak'ta 150'ye yakın saldırıyla ilgisi olduğu iddiasıyla yargılanmaya başlayacak olan Haşimi, hakkındaki davanın anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Korumalarının tutuklanmasının ardından Bağdat'ta can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Haşimi, "Her şeye rağmen uluslararası standartlara uyduğu sürece yargı sistemine güveneceğimi belirtiyorum." dedi. Haşimi, bu durumda duruşmalara katılabileceğini söyledi. Ülkedeki en üst düzey Sünni siyasetçi, hakkındaki davayla ilgili olarak, "Siyasi rakiplerim görünüşe göre kanunu yok sayma hakkını kendilerinde görmek gibi bir yanlışa kapılmışlar." ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin bu davada hukuku çiğnediğini öne süren Haşimi, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye, anayasanın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak duruma müdahil olmasını istedi. Haşimi, "Aksi takdirde uluslararası platformda hakkımı aramaktan başka çarem kalmaz." dedi.

Kendisi ile ilgili tutuklama kararı sonrası kuzeydeki Kürt bölgesine sığınan Haşimi, ardından da Körfez ülkelerini ziyaret edip Türkiye'ye gelmişti.