BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Haşemalı kadın için çok sert yazı

Havuza alınmayan haşemalı kadına tepki gösteren Vatan yazarı Mustafa Mutlu havuza nasıl girilmesi gerektiğini yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Mersin'de tatil sitesinde havuza haşema ile girilmesine izin verilmediği için suç duyurusunda bulunan 32 yaşındaki Şelale Akdoğan AİHM yolunda. Gündemdeki kadının kocası bugün basın toplantısı düzenledi. Akdoğan site yöneticisinin eşi ortaya attığı iddiaya tepki gösterdi ve özür dilemesini istedi.

Şortlu kıza dayak iddiasından sonra bu kez ters taraftan benzen bir haber geldi. Haşemalı kadının açıklamaları medyada yankı buldu. Ancak Vatan yazarı Mustafa Mutlu'nun Akdoğan'a tepki gösterdiği yazısı tartışmayı daha da alevlendirecek.

BARLARA GİDİNhsl.jpg

Bugünkü yazısında "Taşıyın ve kaşıyın..." dediği kadın için Mutlu, "Çünkü kaşıdıkça semiriyorsunuz, sesiniz daha gür çıkıyor..." ifadelerini kullandı.Dahası disko ve barlara gitmesini öneriyor:

"Daha iyi kaşımanız için örneğin pop ya da rock müzik çalan barlara gidin... Önce, “Kardeşim burada neden ilahi çalmıyorsunuz. Ben ilahi dinlemek istiyorum. Bu benim en temel hak ve özgürlüğüm” diye maraza çıkartın..."

..... PU DENİLDİĞİNİ DUYMAYIN

Dahası tartışılacak bir karşılaştırma da yapıyor Mustafa Mutlu. Mayolu kadınların tesettür otellerine alınmadığını gündeme getiren yazarın görüşünü ağır sözlerle devam ettiriyor:

"Size “Uzaylı” diyenleri AİHM’e şikâyet edin, fakat... Tesettür otellerinde mayolarıyla, bikinileriyle denize girmeye çalışanlara açıkça “Orospu” denildiğini duymayın!"

CAMİYE ŞORTLA GİRİLMEZ

İşte bu sert ifadelerden sonra Mutlu, kuralları olan mekanları saydı:

"Camiye şortla girilmez... Sokakta donla yürünmez... Pijamayla bakkala gidilmez... Bigudiyle alışverişe çıkılmaz... Takım elbiseyle maraton koşulmaz!"

HAVUZ TALİMATINI ANLATI

Bu uyarılardan sonra havuza nasıl girilmesi gerektiğini yazar, ayrıntılı bir şekilde kaleme alıyor:

"Don değil, mayo giyeceksin... Bone takacaksın ki saçların suya dökülmesin...Suya atlamadan önce duş alacaksın ve asla işemeyeceksin... Havuzda deve güreşi yapmayacaksın, bağırmayacaksın, kimseyi rahatsız etmeyeceksin..."

Şortlu eylem
Kısa şort giydiği için dayak yediği iddia edilen kıza destek için bazı kadınlar şort giyerek İstanbul'da vapur ve İETT otobüslerine bindi. Fotoğraflar için tıklayın

YAĞLI GÜREŞ TURNUVASI DÜZENLEYİN

"Allı güllü şalvarınızı ve eteğinizi giyip dalın suya... Yanınıza kalıp sabununuzu ve kesenizi de almayı unutmayın ama!" dedikten sonra yazar, eleştirinin dozunu artırarak sürdürüyor:

"Akşam da diskoda ilahi çaldırın! Kilisede ezan okutturun! İtalyan restoranında çiğ köfte siparişi verin...Otobanın ortasında mangal yapın! Madem kendi mülkünüz; evinizin bahçesinde yağlı güreş turnuvası düzenleyin! Sizin en temel hak ve özgürlükleriniz bunlar Sayın Bayan..."

HEM ARAP HEM AVRUPALI OLUN

Yazar görüşlerini ise "ortak yaşamın" gerektirdiği kurallara dayandırıyor. Kendisine özel havuz yaptırmasını öneren Mutlu, yazısını sert ifadelerle tamamlıyor:

"Hem inancınızı yaşayın hem de hiçbir eğlenceden ve sosyal etkinlikten geri kalmayın... Hem bu dünyanın altını üstüne getirin, hem öteki dünyayı garanti edin...

Hem Arap, hem Avrupalı olun... İşte bu yüzden siz haşemalı havuz problemini AİHM’e taşıyın hanımefendi... Taşıyın ve kaşıyın... En azından komplekslerinizden kurtulursunuz!"

HAŞEMALI KADININ KOCASI NEDEN ÖZÜR BEKLİYOR? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Mersin'in Erdemli ilçesinde, havuza haşema ile girmesine izin verilmediği öne sürülen Şelale Akdoğan'ın eşi Abdülkadir Akdoğan, site yönetim kurulu başkanının eşine karşı yaptığı açıklamaların kendilerini incittiğini söyledi. Eşinin daha önce mayoyla havuza girdiği iddialarına tepki gösterdi.

Akdoğan, Mazlum-Der Gaziantep Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, eşinin haşema ile havuza girmesine izin vermediği öne sürülen sitenin yönetim kurulu başkanı Cumali Kurt'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Yargı süreci başladıktan sonra kendisini haklı göstermek için yaptığı açıklamaların, onu daha çok küçük düşürdüğünü, Cumali Kurt'un yaptığı hakaretlerin yargı süreci sonrasında kendisine iade edileceğini ileri süren Akdoğan, şöyle konuştu:

''Keşke böyle bir şey yapmasaydı. Bugüne kadar herhangi bir sorunumuz olmadı. Eşime karşı yaptığı açıklamalar gerçekten bizi incitti. Bunun da sonuçsuz kalacağını düşünmesin. Yargıya taşıyacağımızı unutmasın. Göreceğiz zaman neyi getirecek. Yargı sürecinde daha fazla konuşmak istemiyoruz. Adalete güveniyoruz. Adalet bir şekilde haklıyı haksızı ayırt edecek. Zaman her şeyin ilacı diyorum. Keşke de özür dileseydi, bu olay bu kadar büyümeseydi. Yargı sürecinde bize yardımcı olan Mazlum-Der'e teşekkür ediyorum. Herhangi bir şekilde çıkar söz konusu değildir. Bize manevi yönden destek olduğu için teşekkür ediyoruz.''

KÜLLİYE YALAN

Akdoğan, eşinin mayoyla havuza girdiği iddiasının sorulması üzerine ise ''Külliyen yalan'' diye konuştu.

Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise Şelale Akdoğan'ın sitede haşema ile havuza girilmesine izin verilmemesinin tamamen keyfi bir tutum olduğunu ve bu keyfi tutumun mutlaka yargı tarafından cezalandırılması gerektiğini savundu.

ÖZÜR BEKLİYORLAR

Site yönetimi tarafından yapılan son açıklamaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu dile getiren Çelik, şunları anlattı:

''Mazlum-Der olarak site tarafından yapılan açıklamanın doğruluğunu araştırdık ve sitede yaşayan diğer insanların verdiği ifadeler doğrultusunda yapılan açıklamanın tümüyle yalan olduğunu gördük. Bizler aileden özür dilenmesini beklerken, böyle bir tutum içerisine giren site yönetimini kınıyoruz. Hukuk mücadelemiz sürecek. Akdoğan ailesi hakkında yapılan gerçek dışı açıklamaları da yargıya taşımayı düşünüyoruz. İnsanların tercihlerine saygı duymamak, onlara iftara atmak, karalama kampanyası başlatmak kabul edilemez bir tutumdur.''

Mersin'in Erdemli ilçesinde havuza haşema ile girmesine izin verilmediğini öne süren Şelale Akdoğan, site yönetimi hakkında 11 Ağustos'ta Gaziantep'te suç duyurusunda bulunmuş, sitenin yönetim kurulu başkanı Cumali Kurt ise Şelale Akdoğan'ın daha önce havuza mayo ile girdiğini öne sürmüştü.