BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  GÜNCEL

Hasan Gerçeker'in koltuğuna 7 talip!

Yargıtay Başkanlığı yarışı başladı. İşte başkanlık yarışına giren 7 isim...

Abone ol

Hasan Gerçeker'in emekliye ayrılması nedeniyle haziranda yapılacak Yargıtay Başkanlığı koltuğu için 7 isim kulislere başladı. Adaylar arasında ilginç isimler dikkat çekiyor. 

Zaman gazetesinin haberine göre adaylar arasında verdikleri kararlarla dikkat çeken isimler de bulunuyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sırasında iktidardaki AK Parti'ye açtığı davayla anılan ve 21 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Abdurrahman Yalçınkaya ve İlhan Cihaner'in fotokopi belgelerle tahliyesine imza atan 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker de adaylar arasında. 21 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Yalçınkaya, görevini Hasan Erbil'e devredecek. Yalçınkaya'nın, Yargıtay'da bazı üyeleri ziyaret ederek seçimler için oy istediği öğrenildi.

YALÇINKAYA'YA ŞANS VERİLMİYOR

Ersan Ülker'in daire başkanlığı koltuğundaki süresi de 28 Haziran'da sona eriyor. Emekliliğine henüz 2 yıl bulunan Ülker'in, daire başkanlığına yeniden aday olmayacağı kaydedildi. Ancak Ülker'in Yargıtay başkanlığına aday olup prestijini kurtarma peşinde olduğu vurgulanıyor.

Yargıtay çevrelerinde, Cihaner davasındaki tutumuyla eleştirilen Ülker ile Yalçınkaya'ya çok az şans tanınıyor. Seçimlerde, Adalet Akademisi Yönetim Kurulu üyeliği yapan 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak ile Seyfi Oktay'ın dinlemeye takılan görüşmelerinde hedef aldığı 8. Hukuk Dairesi üyesi Selamet İlday ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul'un isimleri ön plana çıkıyor. Seçimlerde salt çoğunluk olan 196'nın üzerindeki oyu alan aday başkan seçilecek. Yargıtay başkanlığında seçilme ihtimali yüksek şans tanınan isimler arasında 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Selamet İlday ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul'un ismi zikrediliyor. 1. Hukuk Dairesi Başkanı Yüksel Aydın ile 18. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Selim de başkanlık seçimi için adaylığını açıklayanlar arasında yer alıyor.