BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  GÜNCEL

Hasan Celal Güzel'in dağa çıkarım sözü jestmiş!

'Gerekirse silah alır dağa çıkarım' dedi tepkilerin odağı oldu. Hasan Celal Güzel, şimdi o sözlerine açıklık getirdi.

Abone ol

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah'ta yazan Hasan Celal Güzel isyan bayrağını açarak "Barış sürecine' karşı 'silahı alır dağa çıkarım" demişti. Sözlerinin ardından tepkilerin odağı olan Hasan Celal Güzel toplumun gazını aldığını ifade etti ve "Gerekirse dağa çıkarım hissi bir jestti" diyerek çark etti.

T24'ten Hazal Özvarış'a konuşan Eski Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel 'Yeni anayasanın 'Başlangıç' bölümünde Türk Milleti ifadesi geçerse, vatandaşlık tanımı olmayabilir.' diye konuştu.

'GEREKİRSE DAĞA ÇIKARIM HİSSİ BİR JEST'

- Ulusal Kanal'da "Gerekirse silahımı alıp dağa çıkarım" dediğinize tanık olduk. Öncelikle soralım, ciddi misiniz?

Beni illa dağa mı çıkaracaksınız? (Gülüyor) Efendim, evvela, TV8'de dört kişilik bir grubumuz vardı. O grupta bu mesele görüşülürken, "Eğer Türk ve Türk Milleti'nin yeni anayasadan çıkması söz konusu olursa artık bu ülke benim vatanım olmaktan çıkar, ben de çeker giderim" dedim. Bu yüzden tenkide de uğradım, hak veren de oldu. Tenkit edenler, "Niye gidiyorsun, mücadele et" dedi. Bu bir jesttir, dolayısıyla bu tip lafları ille de çeşitli mantıklara oturtmak doğru değil. Bu mantıksızdır, demek istemiyorum, ama bu hissî bir jesttir, reaksiyondur. Bu da onlardan biriydi.

- Şimdi de "Ne dağa çıkarım, ne de bu ülkeden giderim" mi diyorsunuz?

Ben bazı şeylere çok üzülüyorum bir vatansever olarak, değer yargıları ters yüz edilmiş durumda. Bütün bunlara sebep olanlar bir avuç teröristse ve onlar tezlerini savunmak için bunu yapıyorsa, 68 yaşıma rağmen "Ben de silahımı alırım, dağa çıkarım" dedim.

TOPLUMUN GAZINI ALIYORUM

- Söylediklerinizden pişman olmadığınızı çıkarmak sanıyoruz yanlış olmayacak?

Ben samimiyim. Ağzıma ne gelirse değil, ama içimden ne gelirse söylerim. Kızmakta haklı olduğumu düşünürüm. Aslında benim bunu söylememden bazılarının memnun olması gerekiyor. Çünkü ben bir bakıma toplumda birikmiş gazı almış oluyorum.

- Toplumun hangi kısmının gazını alıyorsunuz?

Yüzde 95'inin filan gazını alıyorum.


Hasan Celal Güzel silahı alıp dağa çıkıyor

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah'ta yazan Hasan Celal Güzel isyan bayrağını açtı. Güzel, 'barış sürecine' karşı 'silahı alır dağa çıkarım' dedi. (Devamı...)

37421.jpg