BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Harç zamlarına nöbetli protesto

Adana'da bir grup genç, öğrenci harçlarına yapılan zamları protesto etmek için bir bankanın önünde nöbet eylemi başlattı.

Abone ol

Adana'da bir grup genç, öğrenci harçlarına yapılan zamları protesto etmek için bir bankanın önünde nöbet eylemi başlattı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 2009-2010 eğitim- öğretim dönemi üniversite harçlarına yaptığı zam, öğrenciler tarafından 'nöbet' adını verdikleri oturma eylemi ile protesto edildi. Barajyolu Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası önünde saat 20.00'de toplanan öğrenciler, gitar çalıp şarkı söyledi, yemeklerini de burada yedi.

Oturdukları alanın çevresine YÖK'ü eleştiren pankartlar açan öğrenciler adına konuşan Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Hüseyin Engin Sakın, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yapılan zamlar nedeniyle birçok öğrencinin okuma hakkının elinden alındığını savunan Sakın, "Birinci öğretime yüzde 8 zam yapıldı. İkinci öğretime ise yüzde 100 ve yüzde 500'e varan zam yapıldı. YÖK, 'Parası olmayan okumasın' mantığı ile hareket ediyor. Biz de bunlara karşı olarak nöbet tutuyoruz. Üniversitelerimizi YÖK'e karşı koruyacağız" diye konuştu.

İki hafta boyunca her akşam saat 20.00 ile 22.00 arasında aynı yerde nöbet tutacak öğrenciler, harçlara yapılan yüksek zamlar geri alınıncaya kadar farklı eylemlerle seslerini duyuracaklarını kaydetti.