BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL

Harbiye'de Balkan rüzgarı

İstanbul'da Balkan rüzgarları esti. Dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç, Harbiye Açıkhava Sahnesi'ndeki konserinde İstanbulluları büyüledi.

Abone ol

Kariyerine, Saraybosna sokaklarında kendi şarkılarını çalarak başlayan, binbir zorlukla tamamladığı eğitiminin ardından yaptığı bestelerle tüm dünyaya sesini duyuran usta bir müzisyen O...

Sırp anne ve Hırvat babanın çocuğu Saraybosna doğumlu Goran Bregoviç, beyaz düğme olduğumda adlı ilk albümü ile ülkesinde büyük ilgi çekti. Bregoviç'in dünya çapında ün kazanması, ünlü yönetmen Emir Kusturica'nın filmlerine yaptığı müzikler sayesinde oldu.

Geleneksel balkan ve roman müzigini enstrümantal caz öğeleriyle zenginleştiren Bregoviç'in besteleri, müzikal yelpazenin çok farklı noktalarında duran kişilerce de okundu.

Fas'tan Arjantin'e dünyanın dört bir köşesinde konserler veren sanatçı İstanbul'daki konseri öncesinde TRT'ye konuştu: "Ben artık bu ülkenin vatandaşı olarak kabul edilmek istiyorum, ben de bir Türk sanatçısı gibi oldum." dedi.

Goran Bregoviç daha sonra sahneye çıktığı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserle sevenlerini büyüledi.

Kaynak: www.trt.net.tr