BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hamzaçebi'den Erdoğan'a zor soru!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, harçların kaldırılmasını ilk kez kendilerinin gündeme getirdiğini söyledi.

Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin daha önce CHP'nin önerdiği konulardaki taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi. CHP'nin seçimlerde harçların kaldırılacağını söylediğini; ancak Erdoğan'ın o dönemde karşı çıktığını hatırlatan Hamzaçebi, MHP'li Oktay Vural'ın sözlerinin ise dilsürçmesi olarak görmek istediğini ifade etti.

Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksek öğrenimde harçların kaldırılmasını ilk olarak partilerinin gündeme getirdiğini dile getiren Hamzaçebi, harçların kaldırılmasıyla ilgili öneriyi seçim zamanı kendilerinin günde getirdiğini söyleyen Hamzaçebi, hükümetin bu öneriyi uygulamaya koymasının kendilerini memnun ettiğini anlattı.

"SIRA AİLE SİGORTASINDA MI?"

Bir başka önerilerinin İntibak Yasası'na ilişkin düzenlemeleri kapsadığını kaydeden Hamzaçebi, önerilerinin o zaman hükümet tarafından biraz mahcup bir şekilde kabul edildiğini dile getirdi. Hamzaçebi, "Bir diğer konu; 2-B projesi, bizim görüşlerimizden farklı olsa da hükümet tarafından uygulamaya konuldu. Dilerim aile sigortası gibi bekleyen bir adımı da Hükümet atar. Buna ilişkin teklifimiz TBMM Başkanlığı'nda bulunuyor.'' diye konuştu.
 
"DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARI"
 
Hamzaçebi, CHP'nin dokunulmazlıklarla ilgili görüşünün, dokunulmazlığın 'kürsü dokunulmazlığı' şeklinde sınırlandırılması olduğunu ifade etti.
 
Bir gazeteci, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cemil Çiçek'in önerisini 'muhtıra' olarak değerlendirdiğini belirterek, görüşünü sorması üzerine Hamzaçebi, ''Hayır, ben muhtıra olarak görmedim.'' dedi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, CHP'ye ''Bunlar da kızılcık olmuş.'' dediğinin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, Vural'ın sözlerini dil sürçmesi olarak görmek istediğini söyledi.
 
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Abdüllatif Şener'i partiye davet etmesi ile ilgili bir soruya da Hamzaçebi, ''Böyle bir şey olduğunu bilmiyorum, Maliye Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığım, çok iyi ve değerli bir insandır; Türkiye'ye katkı verebilecek bir insandır.'' karşılığını verdi.