BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

İran ajanları Iğdır'da yakalandı

Yakalanan ajanların emniyetteki sorguları devam ediyor.

Abone ol

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının 1 yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucunda İran istihbarat örgütü Savama'ya bağlı olarak Iğdır'da faaliyet gösteren biri İranlı 9 kişilik ekip çökertildi.

İran'a bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle yakalanan ajanlar; askeri personel, askeri birlikler, resmi daireler, Suriyeli muhalifler, Kürt olayları ve hükümetle ilgili bilgileri ülke aleyhine İran istihbarat yetkililerine sızdırmakla suçlanıyor.

10 AYRI ADRESTE BASKIN YAPILDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının 1 yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucunda İran istihbarat örgütü Savama'ya bağlı olarak Iğdır'da faaliyet gösteren biri İranlı 9 kişilik ekip çökertildi. Ajan faaliyeti yürüterek İran'a bağlı çalışan ekip üyeleri, 10 ayrı adreste yapılan baskınla gözaltına alındı.

Ağrı'da 1, Van'da 1, Iğdır'da 5, Gebze'de 1 kişinin gözaltına alındığı, İran uyruklu bir ajanın ise operasyon öncesi İran'a geçtiği belirtiliyor. Bir yıl önce Iğdır'da yapılan ajan operasyonunda elde edilen deliller ve alınan ifadeler sonucunda operasyonun savcılıkça genişletildiği bildirildi.

EVLERDEN KALEŞNİKOF VE ÇOK SAYIDA DOKÜMAN ÇIKTI

İran'a bilgi sızdırdığı değerlendirilen şahısların evlerinden 1 Kaleşnikof, 1 av tüfeği ve İran'a iletilmek için hazırlanmış çok sayıda el yazısı istihbarat dokümanları çıktığı bildirildi. Şahıslarda el geçirilen dökümanların içeriğiyle ilgili henüz bilgi verilmedi.

Yakalanan ajanların emniyetteki sorguları devam ediyor. İran'a bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle yakalanan ajanlar; askeri personel, askeri birlikler, resmi daireler, Suriyeli muhalifler, Kürt olayları ve hükümetle ilgili bilgileri ülke aleyhine İran istihbarat yetkililerine sızdırmakla suçlanıyor.

İran'a bilgi aktardığı iddia edilen şahısların; 2 Ekim 2011 tarihinde ve 1 Temmuz 2012 tarihlerinde Iğdır Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen roketatarlı saldırıyla da ilgilerinin olabileceği belirtiliyor.