BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  DÜNYA

Hamile ve küçük çocuklar için BM'den 9,2 milyon dolarlık yardım

Petrol ihracatçısı bir ülke iken hiper enflasyonla karşı karşıya kalan Venezuele için BM harekete geçti. BM'nin Venezuela'ya 9,2 milyon dolarlık yardımı onaylandığı ve bunun 2,6 milyonunun küçük çocuklar, hamile ve emziren kadınların beslenmesine tahsis edildiği kaydedildi.

Abone ol

Petrol ihracatçısı olan Venezuela uzun zamandır yoksullukla iç içe yaşıyor. Hiper enflasyonla mücadele etmeye çalışan halk elektrik kesintileri, gıda ve ilaç kıtlığı nedeni ile komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Yoksulluk içinde yaşayan Venezuele haklı için Birleşmiş Milletler harekete geçti. Birleşmiş Milletler Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu (CERF), Venezuela'ya gıda ve ilaç dahil 9,2 milyon dolarlık yardıma onay verdi.

CERF'den yapılan açıklamada, insani koşulların kötüleştiği Venezuela'ya 9,2 milyon dolarlık yardımın onaylandığı belirtildi. Yardımın 2,6 milyonunun küçük çocuklar, hamile ve emziren kadınların beslenmesine tahsis edildiği kaydedildi. 

CERF'in yardımının, Venezuela'da Nicolas Maduro hükümetine sağlanacak ilk acil durum fonu olduğu ifade ediliyor. 

MADURO DIŞ GÜÇLER DEDİ
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki ekonomik sıkıntılardan ABD'nin yaptırımlarını ve siyasi muhaliflerinin liderliğindeki "ekonomik savaşı" sorumlu tutuyor. 

Caracas yönetimini eleştirilenler, CERF'in yardımının, Venezuelalı yetkililerin ülkenin insani krizle karşı karşıya olduğunu kabullendiğine işaret ettiğini savunuyor.  BM Çocuk Çocuklara Yardım Fonu da ağustos ayından bu yana Venezuela'da mevcut programlarını genişlettiğini, 350 bin kadın ve çocuğa 130 ton ilaç ve gıda yardımı sağlandığını açıkladı.  Venezuelalı yetkililer konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Venezuela’da ekonomik çöküntüye bir de böyle bakın!

Maduro Nusret'te yemek yedi Venezuela ayağa kalktı!