BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  DÜNYA

Hamas'tan son dakika Türkiye açıklaması

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Hamas lideri Halid Meşal Türkiye'de iddiasının yalanlandığını duyurdu.

Abone ol

Hamas lideri Halid Meşal'in dün gizlice Türkiye'ye geldiğine ilişkin haberler yalanlandı. İddialara ilişkin yalanlama bizzat Hamas'tan geldi.

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas'tan yapılan açıklamada, Meşal'in İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için izlenebilecek yolları ele almak üzere Türkiye'ye gittiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz konusu ilk olarak İsrail televizyonu Kanal 2 tarafından ortaya atılmıştı.

CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail'in geçen haftadan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 172 kişi hayatını kaybederken, 1,260 kişi de yaralandı.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el Hasayine, bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 560 evin tümüyle zarar gördüğünü belirtti.

Hasayine, "İsrail'in Gazze'de geçen pazartesi günü başlattığı saldırılardan şimdiye kadar 560 ev tümüyle, 12 bin 800 ev ise kısmen zarar gördü" dedi.

İsrail kaynaklarına göre ise Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşme, altısı siren sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panik sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı.