BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  POLİTİKA

Hamas heyeti Ankarada

Hamas lideri Halid Meşal öncülüğündeki heyet, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi

Abone ol

Hamas’tan bir heyet, temaslarda bulunmak üzere bu sabah Ankara’ya geldi. Associated Press ve AFP ajansları Hamas'ın lideri Halid Meshall'in Ankara'ya gelen heyette bulunduğunu tüm dünyaya flaş haber olarak geçti.
     
Aralarında Siyasi Büro Başkanı Halid Ari Abdulgadir’in bulunduğu 5 kişilik heyet, bu sabah Ankara’ya indi.
     
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, AA’ya Ankara’ya gelen heyetin Hamas’tan olduğunu doğrularken, Hamas’a Dışişleri Bakanlığı kanalıyla herhangi bir davet yapılmadığını bildirdi. Yetkililer, heyetin Türkiye’ye başka kanallar vasıtasıyla gelmiş olabileceğini belirtiyorlar.
     
Dışişleri Bakanlığı’nın önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor.
     
Hamas heyetinde Abdulgadir’in yanı sıra İmad Galad, Nanuk Alami, Sami Naf Hatir, Muhammed Ahmed Abid Al ve Mustafa Ahmed bulunuyor.


Dışişleri Bakanlığı, Hamas Siyasi Büro
Başkanı Halid Meşal'in Türkiye'ye geldiğini ve görüşmelerde uluslararası toplumun beklentilerinin en açık şekilde iletileceğini bildirdi.
   
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in bir heyetle bugün Türkiye'ye geldiği belirtildi.
   
Açıklamada, ''Ziyaret, Hamas tarafının talebi üzerine yapılmakta olup Bakanlık ile yapılacak görüşmelerde 20 Ocak'ta yapılan  Filistin Yasama Konseyi seçimlerinden sonra ortaya çıkan durum ışığında uluslararası toplumun beklentileri en açık şekilde iletilecektir.''
   
Heyetin ziyaretinin ''Türkiye'nin Ortadoğu Barış Süreci'ne ilişkin saydam ve ilkeli politikası çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği
de'' vurgulandı.