BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  DÜNYA

Hamaneye İsraili düşman ilan etti

İran dini lideri Hamaney, "İslam dünyası için büyük tehlike olan siyonist İsrail rejiminin bir gün yok olacağını" savundu.

Abone ol

Hamaney, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz ile görüşmesinde İran ve İslam ülkeleri arasındaki ilişkiler ve İsrail'in Filistin halkına saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerini kaydeden Hamaney, Cumhurbaşkanı Abdülaziz'in ziyaretinin iki ülke arasında her alanda ilişkilerin gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 22 günlük saldırılarından sonra Moritanya'nın bu ülkeyle ilişkileri kesmesini öven Hamaney, "Bu, diğer bazı Arap ülkeleri için de iyi bir örnektir. Siyonist rejim İsrail, İslam dünyası için büyük bir tehlikedir. Bölgede her gün nüfuz ve otoritesini artırma düşüncesindedir" dedi.

Gazze'ye yönelik İsrail ablukası karşısında bazı İslam ülkeleri yönetimlerinin tavrından duyduğu üzüntüyü dile getiren Hamaney, "Siyonist rejim, baskı, kuşatma ve soykırıma devam ederek Filistin'i İslam havzasının dışına çıkartmak istiyor, ancak bunda asla başarılı olamayacak" ifadesini kullandı.

Hamaney, "Kesinlikle bir gün gelecek ki, bölge halkları siyonist rejimin yok oluşuna şahit olacak. Bu günün yakınlığı ya da uzaklığı İslam ülkeleri ve Müslüman milletlerin tavır ve tutumlarına bağlıdır" diye konuştu.

"Müslümanların layık oldukları noktaya ulaşmaları için İslam ülkeleri arasında gerçek kardeşlik ve birlik oluşturulmalı" diyen Hamaney, zorba güçlerin etkisinden kurtulmak için bunun gerekli olduğunu söyledi.

Hamaney, İran'ın bilim ve teknolojideki tecrübelerini başta Moritanya olmak üzere İslam ülkelerine aktarmaya hazır olduklarını belirtti. Moritanya Cumhurbaşkanı Abdülaziz de konuşmasında, İran ile her alanda geliştirmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdülaziz, konuşmalarında değindiği önemli konulardan dolayı Hamaney'e, bölge ve dünyada barışın, huzurun sağlanmasına yönelik çabalarından ötürü de İran'a teşekkür etti.

İran'a iki günlük resmi ziyaret düzenleyen Abdülaziz, dün de Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile bir araya gelmişti.