BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hamaney: Kötü bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim

İran'ın dini lideri, ülkesinin nükleer programı ile ilgili olarak yürütülen görüşmelere tam destek verdiğini söyledi. Ancak Hamaney "Ulusal çıkarlarımızı korumayan kötü bir anlaşma yapmaktansa, anlaşmaya varılmamasını tercih ederim" dedi.

Abone ol

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer programı ile ilgili olarak yürütülen görüşmelere tam destek verdiğini ancak kötü bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Ayetullah Ali Hamaney, "Ülkemin ulusal çıkarlarını korumayan kötü bir anlaşma yapmaktansa, anlaşmaya varılmamasını tercih ederim" dedi.

Hamaney'in bu açıklaması, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Almanya'nın Münih kentinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşmenin ardından geldi.

Zarif, nükleer görüşmeler için belirlenen sürenin uzatılmasının faydalı olmayacağını söyledi.

İranlı bakan, "Görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlaması dünyanın sonu olmaz" dedi.

Hedef tarih 30 Haziran

İran'ın nükleer programı ile ilgili görüşmeler bu ülke ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi (ABD, Çin, Fransa, İngiltere, Rusya) ve Almanya arasında yürütülüyor.

Görüşmeler 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı.

İran, nükleer programını sınırlandırma karşılığında Batılı ülkelerin uyguladıkları yaptırımlara son vermelerini istiyor.

Batılı ülkeler İran'ın nükleer silah sahibi olmak istediğinden şüpheleniyor.

İran ise nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu vurguluyor.