BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Haluk Kırcı 2009'da serbest

Bahçelievler katliamı davasında 7 kez idam cezasına, Susurluk davasında da 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Haluk Kırcı, 2009'un Mart ayında tahliye olacak.

Abone ol

Bahçelievler katliamı nedeniyle 7 kez idam cezasına çarptırılan ardından Susurluk davasından dolayı da 4 yıl hapis cezası alan Haluk Kırcı'nın cezaevinde kalacağı süre belirlendi.

Avukatları aracılığıyla Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na "müddetname" başvurusunda bulunan Kırcı'nın 23 Mart 2009'da tahliye olacağı açıklandı. Ayrıca avukatları ikinci bir başvuru daha yaparak, Kırcı'nın Ukrayna'da cezaevinde kaldığı 105 günlük sürenin tespitini talep etti.

VATAN'ın yaklaşık 10 ay önce "Kırcı'ya gizli af" başlığı ile kamuoyuna duyurduğu karar, gerçekleşti. İki kez yanlışlıkla cezaevinden salınan ve son olarak Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında 24 Ekim 2004 tarihinde sahte pasaportla yakalanarak, 4 Şubat 2005'de Türkiye'ye iade edilen Haluk Kırcı, Kartal Cezaevi'ne konulmuştu. Geçen ay avukatları aracılığıyla cezaevinde kalacağı süreyi belirleyecek olan "müddetnamesinin" çıkarılması için İstanbul'da Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Kırcı'ya yanıt verildi.

Başsavcılık, 21 Temmuz 2004 tarihli "Ölüm Cezalarının Kaldırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" un Kırcı'nın lehine hükümler taşıdığına kanaat getirdi. Başsavcılık, "lehe kanun uygulanır" ilkesine göre, Kırcı'nın cezaevinde yatması gereken sürenin 13 yıldan 3.5 yıla düşürülmesine karar verdi. Mahkeme, şimdiye kadar toplam 16 yıl cezaevinde kalan Kırcı'nın 23 Mart 2009 tarihinde cezasını tamamlayarak, tahliye olmasına da hükmetti.

Ukrayna'daki süreç
Kırcı'nın avukatı Hüseyin Ayan, başsavcılığa müvekkilinin Ukrayna'da cezaevinde kaldığı sürenin de düşürülmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi. Ayan, bu ülkeden yanıtın gelmesinin ardından 105 gündür sürenin düşürüleceğine inandığını da ifade etti.

Haber: Ömür ÜNVER
Kaynak: www.vatanim.com.tr

IRC