BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Halk otobüsünde korku dolu dakikalar

Kızıyla otobüse binen engelli baba, kendisinden para isteyen otobüs şoförü ile tartışınca olanlar oldu...

Abone ol

Kocaeli'nde kızıyla halk otobüsüne binen engelli bir baba, kendisinden para isteyen otobüs sürücüsüyle girdiği tartışmanın ardından cep telefonuyla yakınlarına mesaj gönderip yardım isteyince ortalık karıştı.

Yakınlarının otomobille önünü kestiği halk otobüsü şoförü, baba ile kızını indirdikten sonra onların aracı taşa tutması üzerine güzergahından çıkıp ara sokaklara girdi. Bu yaşananlar otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay Gebze-Darıca arasında yaşandı. Kızıyla birlikte halk otobüsüne binen ve elinde alışveriş poşetleri bulunan adı öğrenilemeyen engelli baba, ücret istenmesine sinirlendi. "Ben engelliyim, kızım da refakatçı" diyen baba onun için de ücret ödemek istemeyince aralarında tartışma çıktı. Bu tartışma sürerken, otobüsteki yolculardan biri araya girerek baba ile kızını otobüsten indirmek istedi. Ancak diğer yolcular müdahale edince gerginlik bir ara sona erdi.

Bir süre sonra otobüs sürücüsüne inmek istediğini söyleyen baba, aracın durmasının hemen ardından inerek otobüs sürücüsüne küfürler edip, telefon fırlattı. Yolcunun tepkisi üzerine otobüsü hareket ettiren şoför, engelli kızın araçtan inmesi için tekrar durdu. Otobüsteki korku dolu dakikalar da bu andan itibaren başladı. Baba ve yakınları, bir otomobille halk otobüsünü kovalamaya başladı.

Bu arada yakınlarına cep teleafonuyla mesaj atıp yardım istediği anlaşılan baba, bir otomobille yakınlarının geldiğini görünce aracı durdurup indi. Adam ve yakınları iner inmez otobüs şoförünün bulunduğu camlara taş atmaya başladı. Camı kapatan sürücü, geri manevra yaparak ara sokaklardan kaçmaya başladı. Korku içinde kalan yolcular, bir bir tahliye edilip otobüsten uzaklaştırılırken, tehlikenin geçtiğini anlayan otobüs sürücüsü, aracı uygun bir yere parkederek, otobüsten ayrıldı.

Otobüsteki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan bu olay üzerine sürücünün polise giderek şikayette bulunduğu ve otobüse taşlı saldırıda bulunanların kimliklerinin belirlenmesi için araştırma başlatıldığı öğrenildi.