BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  DÜNYA

Halep'in yüzde kaçı muhaliflerin elinde?

Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlerde helikopter desteğiyle bombardımana devam ediyor.

Abone ol

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Şahin, Halep'in yüzde 50'den fazlasını muhaliflerin kontrol ettiklerini iddia etti.

AA muhabirine Suriye'deki gelişmelerle ilgili bilgi veren Ebu Şahin, Halep'te ÖSO ile Esed yönetimine bağlı nizami ordu arasında farklı bölgelerde çatışmalar yaşandığını ve ÖSO'nun şehirde yeni mevziler kazanmaya devam ettiğini söyledi.  

Nizami ordu birliklerinin Halep'in birçok semtine helikopter desteğiyle yoğun operasyonlar başlattığını buna rağmen fazla bir ilerleme kaydetmediğini dile getiren Ebu Şahin, rejimin Halep'in Selahaddin bölgesini muhaliflerden geri almak için her türlü silahı kullandığını ancak başarılı olamadığını aktardı.

Kentin yüzde 50'den fazlası muhalif güçlerin kontrol ettiğini ileri süren Ebu Şahin, nizami orduya ait araç ve mühimmatlar ele geçirdiklerini kaydetti.  

"(Halep) Kentte gerçek bir savaş yaşanıyor. Ağır silahlara karşı hafif silahlarla karşı koyuyoruz" diyen Ebu Şahin, ÖSO'nun Şam'ın Midan Duma, Mazamiye ve Tedamun semtlerinde de nizami orduya ciddi kayıplar verdirdiğini söyledi.

"Şam saldırısı taktik gereğiydi"

ÖSO'nun Halep öncesinde Şam'da saldırılar gerçekleştirmesinin taktik gereği olduğunu savunan ÖSO komutanı Ebu Şahin, "Rejim birliklerini Şam'a kaydırırken muhalifler de Halep için plan yapıyordu" dedi.

Ebu Şahin, Şam'ın Kasyun Dağı'ndan gelen tank ateşi seslerinin halkın psikolojisini bozduğuna işaret ederek, Ramazan Bayramı yaklaşmış olmasına rağmen kentte bir hareketlilik olmadığını, dükkanların belli saatlerde açılıp kapandığını, halkın eskisi gibi dışarı çıkıp alışveriş yapmadığını anlattı.