BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  EKONOMİ

Teknosa yeni mağazalar açacak

Sektörün öncülerinden Teknosa, yılın ilk yarısında yüzde 29 büyüyerek, 1 milyar lira ciroya ulaştı.

Abone ol

Teknosa açıklamasında, 2009 krizi sonrası hızlı bir toparlanma sürecine giren ve 2011 yılını rekor büyümeyle tamamlayan tüketici elektroniği ürünleri pazarının, Piyasa Araştırma Şirketi (GfK) verilerine göre bu yılın ilk beş ayında da yüzde 16'lık bir büyüme gerçekleştirdiği hatırlatılırken, Teknosa'nın yılın ilk yarısında yüzde 29 büyüme kaydederek, 1 milyar lira ciroya ulaştığı belirtildi.

Açıklamada Teknosa'nın yılın ilk yarısında 29 mağaza açarak 278 mağazaya ve denetlenmiş finansal sonuçlara göre aynı dönemde faaliyet karını yüzde 26 artışla 42 milyon liraya, net karını ise yüzde 14 artışla 20 milyon liraya çıkardığı bilgileri yer aldı.

''Hükümetin yumuşak iniş politikası başarıyla uygulanıyor''

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, ''Türkiye'nin 2012 yılı ilk yarısında perakende sektöründe büyüme hızında bir miktar yavaşlama gözlemliyoruz. Hükümetin yumuşak iniş politikası başarıyla uygulanıyor. Bu ortamda rekabet gücü olan şirketler diğerlerinden ayrışıyor'' dedi.

 Teknosa'nın halka açıldığı bu dönemde yatırımcılarının güvenine layık bir performans sergilediğini ifade eden Dinçer, ''Sabancı olarak sektörün geleceğine ve Teknosa'nın rekabet gücüne inancımız tam. Sektör yıllardır toplamda zarar ediyor. Artık yolun sonuna geldik. Önümüzdeki aylarda konsolidasyon kaçınılmaz. Biz de proaktif davranacağız'' diye konuştu.

Tüketici elektroniği sektöründeki olumlu büyümeye paralel olarak Teknosa'nın da büyümesini ve liderliğini sürdürdüğünü belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise yılın yine çift haneli büyümelerle kapatılacağını söyledi. Nane, ''Büyüme 2012 yılının ikinci yarısında da devam edecek. Pazardaki büyümenin 3. çeyrek itibarıyla daha da artarak devam etmesini bekliyoruz. Özellikle teknolojinin hızlı gelişimi ve yeni ürünlerin hayatımıza girmesi ile Türkiye'de pazarın 2012 yılında da dünya ortalamasının üzerinde büyümeye devam edeceğini tahmin ediyoruz'' tespitlerinde bulundu.  

''2012 yılına 30 bin metre kare yeni satış alanı ve 1000 kişilik istihdam hedefi ile başladık''

Yıl sonu beklentilerinin mağaza sayısında 300, net satışlarda 2 milyar 50 milyon lira ila  2 milyar 150 milyon lira aralığı, net karda ise 40 milyon lira ila 44 milyon lira aralığı olduğunu açıklayan Nane, ''Teknosa olarak yeni mağaza açmaya ve sektörden hızlı büyümeye devam edeceğiz '' dedi.

Teknosa'nın 2012 yılına yüzde 20'nin üzerinde ciro artışı, 30 bin metrekare yeni satış alanı ve 1000 kişilik istihdam hedefi ile başladığını anımsatan Nane, sektörün ilk altı aylık sonuçlarına ilişkin, ''Şu an ulaştığımız rakamlarımız da bu hedeflerimizi destekler nitelikte. GfK araştırma verileri de bu olumlu gidişatı desteklemektedir'' yorumunu yaptı.

''2012 yılını temkinli iyimserlik yılı olarak görüyoruz''

Bu yıl Teknosa olarak sürdürülebilir kârlılık ve sadık müşteri kavramlarına odaklandıklarını ifade eden Nane, ''Biz 2012 yılını temkinli iyimserlik yılı olarak görüyoruz. Hedeflerimizi uygulanabilir seviyelerde tüm riskleri analiz ederek belirliyoruz. 12 yıldır süren liderliğimizi ve bu süreçte belirlediğimiz hedefleri gerçek kılmayı, yarını bugünden bize gösteren planlamalarımıza borçluyuz. 2011 yılını da bu çerçevede hedeflerimizin üstünde bir performansla kapattık. 2012 yılında da bu tablonun artarak devam edeceğini ve hedeflerimizin bir adım ötesinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz'' öngörülerinde bulundu.