BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Halep son durum Türkiye'yle bağlantı kesilmek üzere!

HALEP'te son durum giderek kötüleşiyor. Halep çevresinden gelen en son haberlere göre çatışmalar şiddetlendi. Çatışmaların en şiddetli olduğu nokta ise Halep'e bağlı Azez ilçesi. Halep'ten kaçanların sayısı ise şimdiden 50 bini buldu.

Abone ol

HALEP'ten son dakika haberleri geliyor. 

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Halep'e bağlı Azez ilçesinde bulunan Minniğ askeri havaalanı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor. Dün gece boyu süren yoğun Rus bombardımanının ardından havaalanı, yeniden PYD'nin kontrolüne geçti.

RUSYA MUHALİFLERİN KARARGAHINI BOMBALADI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez'e 6 kilometre mesafede muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı, Rusya'nın düzenlediği yaklaşık 30 ağır bombardıman sayesinde yeniden PYD'nin kontrolüne geçti. Dün öğle saatlerinde havaalanı, muhalifler tarafından geri alınmıştı.

Halep son durum Türkiye'yle bağlantı kesilmek üzere

HALEP'İN TÜRKİYE'YLE SON BAĞLANTISI KALDI

Bu arada, Rus uçaklarının Azez ilçesi çevresi ve Tel Rıfat beldesine düzenlediği hava saldırıları sürüyor. Azez, Tel Rıfat ve Mare ilçesi, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan ve Türkiye ile bağlantı sağlayabildikleri son bölgeler.  

Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada, Esad ordusu yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askeri Havaalanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu. PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.

Halep son dakika gelişmeleri Halep'ten kaçanların sayısı 50 bini aştı

HALEP SON DURUM 50 BİN KİŞİ KAÇTI

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı yerlerden ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı.

Kızıl Haç, Halep'te insani durumun hızlı bir şekilde kötüleştiğini, Halep kentine su tedarikinin kesildiğini belirtti.

Suriye ordusu, Rusya'nın havadan desteğiyle silahlı muhalif grupların elindeki alanları geri almak için büyük bir operasyon gerçekleştiriyor.

On binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına yığılmış durumda.

Kızıl Haç açıklamasında, insani yardım için ikmal yollarının kesilmesinin sivilleri "çok büyük bir baskı" altına soktuğunu söyledi.