BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

Halep son durum 19 Aralık 2016 tahliye sayısı.,.

HALEP son durum detaylarını sizler için derledik. Halep'ten gelen 19 Aralık 2016 Pazartesi günkü haberlere göre tahliyeler yeniden başladı.

Abone ol

HALEP'te bugün tahliyeler yeniden başladı. Halep'le ilgili bir son dakika haberi de Moskova'dan geldi. Rusya,Türkiye ve İran dışişleri bakanları yarın Moskova'da Suriye toplantısında bir araya gelecek. 

17.50BM'DEN HALEP KARARI

Suriye'nin Halep kentinde BM gözlemcilerinin görev almasını öngören karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edildi.

16.00TÜRKİYE'YE KAÇ HALEPLİ GETİRİLDİ?

Türkiye'ye getirilen yaralıların sayısı 131'e ulaştı

Tahliyelerin başlamadığı geçen haftadan bu yana, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarına alınarak Hatay'daki hastanelere kaldırılan yaralı sayısı 46'sı çocuk olmak üzere 131'e ulaştı.

Yaralılardan 5'i yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kente getirilen yaralılardan 57'si il dışındaki hastanelere sevk edildi, 12'si de taburcu oldu. Ağır yaralıların Hatay'a sevkinin devam bekleniyor.

14.00MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SON SAYIYI AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, operasyondaki son durumu attığı Twitter mesajıyla paylaştı:

"Doğu Halep'te geceden bu yana 4500 kişilik tahliyeyle birlikte şu ana kadar toplamda 12 bin sivil,muhalif kontrolündeki bölgeye taşınmış oldu..."

13.00TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTILAR

Doğan Haber Ajansı, Suriye'den aile birleşimi kapsamında İdlib ve Halep'ten gelen sivillerin pasaportları ile Türkiye'ye giriş yaptıklarını bildiriyor. Siviller, Hatay dahil çeşitli illerdeki yakınlarının yanına gidiyor.

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'NA TWEET ATMIŞTI

Halep'ten attığı Twitter mesajlarıyla bütün dünyanın tanıdığı ve son olarak dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yardım mesajı gönderen Bana Alabed isimli küçük kız ve ailesi, kentten tahliye edildi. Alabed ailesi şu an batıdaki İdlib'te güvenli bir yerde... Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma'nın sosyal medyada 322 bin takipçisi bulunuyor.

TAHLİYELER YENİDEN BAŞLADI

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Doğu Halep'ten ambulanslar ve otobüslerle tahliye işleminin yeniden başladığını duyurdu.

En az 350 kişinin, muhaliflerin elindeki bölgelerden konvoylarla çıkıp, batıdaki hükümet kontrolündeki yerlere yöneldiği belirtildi.

Daha önce muhaliflerin kuşatması altındaki hükümet kontrolündeki bölgelerden tahliye için gönderilen otobüsler yakılmış ve tahliye operasyonu durmuştu.

Doğu Halep'de çok kötü koşullarda yaşayan binlerce kişi tahliye bekliyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tahliye operasyonunu BM'nin gözetiminde yapılması için bir anlaşma üzerinde uzlaştığı bildiriliyor. Rusya daha önce Fransa'nın BM yetkililerinin Halep'e gönderilmesini öngören planını "felaket" diye nitelemişti.

ABD'nin BM Büyükelçisi Samantha Power "Metnin yarın oybirliğiyle kabul edilmesini bekliyoruz" dedi.

Doğu Halep'ten tahliye operasyonunun ilk aşaması Cuma günü çökmüş ve sivilleri tahliye güzergahı boyunca yiyecek ve barınma olanakları olmadan mahsur bırakmıştı. Doğu Halep'teki bombardıman nedeniyle neredeyse hiç sağlık hizmeti de bulunmuyor.

Gün boyunca yaşanan sorunlara rağmen otobüsler ve ambulansalar havanın kararmasının ardından bölgeden çıkmaya başladı.

Bir BM yetkilisi, Reuters Haber Ajansına gönderdiği elektronik postada, ilk grubun Türkiye saatiyle 24:00'te bölgeden çıktığını belirtti.

Han el Asal'dan tahliyeleri koordine eden doktor ekibinin başı Ahmed el Dbis beş otobüsün bölgeye ulaştığını belirtti.

OTOBÜSLER YAKILDI

Tahliye edilenler Han el Asal'dan Halep'in hükümetin kontrolündeki bölgelerine ve İdlib bölgesine götürülecek.

Suriye hükümeti yanlısı güçler daha önce, Halep'teki tahliyelerin başlayabilmesi için İdlib bölgesinde Şiilerin çoğunlukta yaşadığı Foah ve Kefraya köylerinde yaşayanların bölgeden ayrılmasına izin verilmesini talep etmişti.

Daha önce bazı silahlı kişiler Foah ve Kefraya'daki hasta ve yaralıları tahliye için giden en az beş otobüsü yaktı.

Olaydan daha önce Nusra Cephesi adıyla anılan El Kaide bağlantılı Şam'ın Fethi Cephesi'nin sorumlu olduğu bildirildi. Ancak Suriye hükümetiyle birlikte savaşan Lübnan Hizbullah'ı, otobüslerin Şam'ın Fethi Cephesi ve tahliyelere destek veren bir başka İslamcı muhalif örgüt arasındaki çatışma sırasında yandığını belirtti.

Şam'ın Fethi Cephesi olayla ilgili açıklama yapmazken, Özgür Suriye Ordusu olayı kınadı ve "Doğu Halep'teki yaklaşık 50 bin kişinin hayatını tehlikeye atan peravasız bir eylem" diye niteledi.

UNICEF, Doğu Halep'ten ayrılmayı bekleyenler arasında hasta ve yaralı çocuklar da olduğunu belirtti.

UNICEF ayrıca, bazı küçük çocukların anne ve babaları olmadan kentten ayrılmaya zorlandığını ve yüzlerce çocuğun mahsur durumda olduğunu kaydetti.