BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Haklının güçlü olduğu bir dünya istiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Güçlünün haklı olduğu bir dünya istemiyoruz, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyoruz.' dedi.

Abone ol

Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Azerbaycan Kültür Evi'ndeki Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi'nin açılışına katıldı.

Törene, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i temsilen Azerbaycan Siyasi İşler Müdürü Ali Hasanov, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, milletvekilleri, Azerbaycan ve Türkiye'den çok sayıda davetli katıldı.

BİZ BERABERİZ DİYORUZ

Açılışta konuşan Bakan Şahin ise törende yaptığı konuşmada, bugün Hazar ile Marmara'yı birleştirdiklerini belirtti. "Ortak medeniyeti ortak inancımızı birleştiriyor, biz 'beraberiz' diyoruz." diyen Şahin, "Bir huzur şehri olan sanayinin başkenti olan Kocaeli'nde çok önemli anlamları görüyoruz. Kocaeli bizim iftiharımız, yerel kalkınmanın incisidir." ifadelerini kullandı.

Kültür evinin önemine dikkat çeken Şahin, "Kültür evinin içinde önemli bir kütüphane ve müze var. Bu müze neden önemli? Tarih boyunca acılarımızı unutmayı öğrenmişiz. 100 yıl önce bir imparatorluk yıkılıp cumhuriyet kurulurken yaşanan olay, bir soykırım gibi gösterilmeye çalışılınca 'bir dakika' dedik. Bu müze ve müzenin içindeki anlamı, gençlerimize öğretmeliyiz. Biz bir olacağız, beraber olacağız. Güçlünün haklı olduğu bir dünya istemiyoruz, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyoruz. Burada acımızı paylaşıp dersimizi çıkarıp hep beraber yeni dünya düzenini kurarken haklıları birleştireceğiz. Biz birlikte var olacağız, birlikte yaşayacağız. Yeni dünya düzeni kurarken de gözyaşı, acı neredeyse hep beraber orada olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Seka Azerbaycan Kültür Evi'ndeki Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Bakan Şahin ve protokol üyeleri daha sonra müzeyi gezdi.

KADIN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NİN TEMELİNİ DE ATTI

Bakan Şahin, İzmit Belediyesi'nin Cephanelik mevkiinde yaptıracağı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine de katıldı. Şahin, buradaki törende yaptığı konuşmada, İzmit Belediyesi'ni yaptığı çalışmadan dolayı tebrik etti. Şahin, Kocaeli'ni överek, "Bütün ülkenin sorunlarını göğüsleyerek çözüm odaklı giden şehir. Tabii bunların hepsi insanla oluyor."diye konuştu.

Bakanlık olarak 'önce insan' dediklerini kaydeden Şahin, şunları aktardı: "Önce insan, önce kadın, önce çocuk, önce erkek diyoruz. Yani önce insan diyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Sorunlara karşı değişik çözümleri bulmamız ve insanların yaşam kalitesini artırmamız gerekiyor."

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, törene katılan Bakan Şahin'e bir tablo hediye etti. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli, Bakan Şahin, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın butona basmasıyla atıldı. Bakan Şahin, buradaki törenin ardından bakanlığına bağlı kurumları ziyaret etti.