BIST 10.957
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.509,31
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de yeni KCK operasyonu

Van ve Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca KCK’ ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yapılan baskında KCK üyesi olduğu ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece saat 2 sıralarında merkezdeki bazı adreslere ve BDP tarafından kurulan ''Demokratik Çözüm Çadırı''na eş zamanlı operasyon düzenledi.

Van ve Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca KCK’ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yapılan baskında KCK üyesi olduğu ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı, BDP Hakkari İl Başkanı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Başkanları da bulunuyor.

Zanlıların, Hakkari Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mehmet Salih Yıldız ve bazı parti yöneticileri, yaptıkları basın açıklamasında gözaltılara tepki gösterirken çok sayıda kişi de gözaltına alınanların tutulduğu Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yürüdüler.

Burada kısa bir süre oturma eylemi yapan göstericiler ardından sınır bölgesine doğru yürüyüşe geçtiler.

Öte yandan Batman'da YSK'nın bağımsız adayları veto kararını ve Bismil'de İbrahim Oruç'un öldürülmesini protesto eden kitleyle polis arasında çıkan olaylarda gözaltına alınanlardan 14'ü tutuklandı.

Her iki olay bölgede tansiyonun yükselmesine yol açarak gözleri yarın Diyarbakır’da yapılacak KCK duruşmasına çevirdi.

Yarın 22'ncisi görülecek KCK duruşması için PKK’ya yakın kaynaklar, halka katılım ve direniş çağrısında bulundular.