BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkaride kadına dayak atan yandı

Hakkari Belediyesi Başkanlığı, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesi gereği kadına şiddet uygulayan personelini, şiddetin devam etmesi durumunda işten çıkaracak.

Abone ol

Hakkari Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 172 işçiyi kapsayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve Belediye İş Sendikası Van Şube Başkanı Emin Yeşilova arasında imzalandı.

8 MART'TA KADIN İŞÇİLER İZİNLİ SAYILACAK

2 yıllık sözleşmede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadın çalışanların izinli sayılması kabul edildi. Sözleşmede ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü çalışan kadınlar için idari izin ve ücretsiz ulaşım günü olarak kabul edilecektir. Bu durum iş sözleşmeleri ile güvence altına alınmalıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ücretli izinli tatil olması'' şeklinde maddeler yer aldı.

KADINA ŞİDDET UYGULAYAN PERSONELE ÇIKIŞI VERİLECEK

Ayrıca yapılan yeni sözleşmede kadına yönelik şiddet uygulayan personelin işten çıkartılması veya disiplin cezası verilmesi gibi maddeleri de içeren toplu iş sözleşmede şu madde dikkat çekti:
"Aile içi şiddet tespit edildiği takdirde şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısı şiddete maruz kalan eşine ödenecektir. Yine kadın potansiyeli engelleyen her türlü tutum ve davranış, fiziksel, ekonomi ve psikolojik şiddet, taciz, tecavüz, dayak, hakaret çok eşlilik ve benzeri tutumlar sergileyenlere önce ihtar, 1-2 yevmiye kesimi ve işten çıkış gibi disiplin cezaları uygulanır" gibi maddeler yer aldı.

Sözleşme imzalama törenine Belediye İş Sendikası Van Şube Sekreteri Haluk Duran, Yönetim Kurulu üyeleri Salih İren, Şefik Bozkır, İl Temsilcisi Sarya Temel ve A. Kerim Tan da katıldı.