BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Yüksekova'da son durum çatışma çıktı!

HAKKARİ Yüksekova'da hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında, PKK yandaşlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

HAKKARİ Yüksekova'da polis PKK yandaşlarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için operasyon gerçekleştirdi. Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşen operasyonda göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Ardından güvenlik güçleriyle PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları arasında çatışma çıktı.

HENDEKLER KISMEN KAPANDI

Hendeklerin kısmen kapandığı ilçede operasyonlar sürdüğü belirtilirken, Hakkari Valiliği de, Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde gerçekleştirilen barikat operasyonu hakkında açıklama yaptı.

İşte Valilik'ten gelen o açıklama:

"Yüksekovalı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve emniyetlerini sağlanmak, günlük hayatın normal devam etmesini sağlamak, trafiğe kapatılan yolları açmak amacıyla; güvenlik güçlerimizce İlimizYüksekova İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması için 03.11.2015 tarihinde sabah saatlerinde müdahaleye başlanmıştır. Yapılan müdahaleler esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize karşı uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucu 2 (iki) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan müdahaleler sonucu 5 (beş) adet barikat güvenli bir şekilde kaldırılarak Kani Haydar Caddesi araç ve yaya trafiğine açılmıştır.