BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

PKK iki karakola eş zamanlı saldırdı

Türkiye'nin Irak sınırındaki iki ayrı karakoluna teröristlerce eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bulunan Darsinki Tepesi'nde konuşlu askeri birlik ile Karataş Jandarma Karakoluna bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Saldırıya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Herhangi bir zayiat yok" dedi.

TERÖRİSTLER İŞÇİ TAŞIYAN OTOBÜSÜ ATEŞE VERDİ... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Çukurca'daki saldırı, saat 22.00 sıralarında yaşandı. Bir grup PKK'lı, Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataj Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi'ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya, Çukurca 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan havan topları ve uzun namlulu silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1 saat süren silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu.

ŞAHİN: ZAYİAT YOK

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki iki karakol ve bir üs bölgesine yönelik saldırıya ilişkin, ''Yüzde 99 olasılıkla, bölücü terör örgütü tarafından askeri birliklerimize, 7 noktaya taciz atışı gerçekleştirilmiş. Herhangi bir zayiat Allah'a şükür şu an itibariyle yok'' dedi.Şahin, TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmeleri sırasında Çukurca'daki saldırıya ilişkin milletvekillerinin sorusunu yanıtladı.

Bakan Şahin, şunları kaydetti:

''Çukurca bölgesinde zaman zaman olan, yüzde 99 olasılıkla bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, üs bölgelerindeki, askeri birliklerimize taciz atışı gerçekleştirilmiş. 7 noktaya taciz atışı gerçekleştirildi. Karşı atışlarla, tacizler önlenmiş. Operasyon bölgede devam ediyor. Herhangi bir zayiat Allah'a şükür şu an itibariyle yok. Askerimizin, muhtemelen giden takviye polislerimizin takibi devam ediyor.''