BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  MAGAZİN

Hakimden şiir gibi karar

Rafet El Roman ile Tuğba Altıntop arasındaki velayet davasına hakimin kararı damgasını vurdu

Abone ol

Çocuklarının kendisine gösterilmediği gerekçesiyle Tuğba Altıntop tarafından açılan davaya bakan hakim Ali Sadık Taştepe, Şubat ayındaki duruşmada çocukların velayetinin annesine verilmesini kararlaştırdı.

Ancak hakim Taştepe’nin gerekçeli kararı hukuki terimlerden çok edebi metinleri aratmadı. Tuğba Altıntop’u ’şelaleye’, çocukları ’tomurcuk güle’, Rafet El Roman’ı ise ’bahçıvana’ benzeten hakim, kararda Tuğba Altıntop’un çocuklarına sevgisini göstermesine izin verilmediğini belirterek, “Şelaleden bahçeye su akmıyor, tomurcuklar açmayarak kuruyacak” ifadesini kullandı.

İşte karardaki dikkat çeken cümleler:

“Ufukta şafak sökmesidir doğum. Ataları tarafından sorumsuzca geleceği karartılan ışıltılı dünyaya gözünü açmıştır bebek. Ulaşılması zor zirvelerden vadideki çocuğuna coşku ile akan bir şelaledir anne.

O kadın, bu kadın veya herhangi bir kadın değil, Suelnur ve Şevvalnur’un öz be öz annesidir Tuğba. Tuğba bir ‘şelale’, Suelnur ve Şevvalnur ‘tomurcuk gül’, Rafet ise güllerine özenle bakan bir bahçıvandır. Şelaleden bahçeye su akmıyor, tomurcuklar açmayarak kuruyacak.

Bu tehlikeyi bahçıvan sezmiş olsaydı kendi bakışlarından bile sakındığı tomurcuklarına böyle davranmaz, onların anne sevgisini tatmalarına engel olmazdı.”