BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hakan Şükür sonunda topa girdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, üzerinde takım elbisesiyle Meclis bahçesinde futbol topuyla kısa bir gösteri sundu

Abone ol

"Büyüklerim bilir", "Başbakanım izin verdi" sözleri nedeniyle muhalefet partileri tarafından sürekli "yetersiz ve donanımsız" olduğu gerekçesiyle eleştirilen Hakan Şükür, sonunda topa girdi ve şike hakkından açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Hakan Şükür, "Ahlak kurallarını geliştirmediğimiz müddetçe bu Meclis'ten daha çok yasa çıkar" dedi, küme düşmenin basamaklandırılabileceğini ifade etti

Futbolun en büyük golcüsü, bugünün AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, üzerinde takım elbisesiyle Meclis bahçesinde futbol topuyla kısa bir gösteri sundu, topu ayağında ve kafasında sektiren futbolcu, "Hâlâ oynuyorum, eskiden de fena futbolcu değildim" esprisini yaptı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Şükür'ün sözleri şöyle:

- Son dönemde yaşadığımız fişlenmelerin spor dünyasında da olduğu düşünüldüğünde, maalesef bu ülkenin çok yükselmesini istemeyenler var. 'Ülke yükselmesin, geriye gitsin' düşüncesinde olan insanlar var. Zamanında sporda da bunu gördük.

- İnançlı bir insanım. Ülkemin değerlerini bilen, şehitlerine saygı duyan, Atatürk'e her zaman saygıyla bakan ve gittiğim her yerde bununla ilgili yürekten yorumlar yapan bir insanım.

- Yabancı oyuncuların burada olmasından, takımlarına katkı sağlamasından büyük gurur duyuyorum. Alex bunun iyi bir örneği. Gelen yabancı oyuncuların katkısı var ama çok az.

- Ligde hem fizik gücü olan, hem teknik, hem de hava toplarında iyi bir futbolcu yok. Bu anlamda yetenekli olan Batuhan var ama maalesef futbola fiziksel anlamda çok fazla kendisini vermiyor. Yabancılardan Elmander'i beğeniyorum, Alex'i beğeniyorum. Trabzonspor'lu Burak'ın eksiklikleri var ama onları geliştirebilir, biraz geç açıldı. Onunla gurur duyuyorum, arıyorum, tebrik ediyorum.

- Ahlak kurallarını geliştirmediğimiz müddetçe, bu Meclisten daha çok yasa çıkarırız. Eğer iddia edilenler yapıldıysa, bir başkasının hak gaspına girer.

- Küme düşmenin tamamen kaldırılması olmayabilir ama basamaklandırılabilir, derecelendirilebilir.

- (Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözleri üzerine) Bir kişinin takım tutması, bir şehre ait olması zaman zaman insanlarda hak arayışlarını farklı duygulara götürebilir ama bu yargının işi. Trabzonspor, Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirmiş, şampiyon gibi algılanması gereken bir takım, yani bir nevi o ligin şampiyonudur.