BIST 10.241
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Hakan, Kırıkkanat'a şapka çıkardı!

Ahmet Hakan taban tabana zıt düştüğü Mine Kırıkkanat'a bu kez şapka çıkarttı. Hakan'a göre Kırıkkanat'ın son yazısı 'aferin'i hakedecek bir' faşist cesaret' taşıyor!

Abone ol

Ahmet Hakan, Radikal yazarı Mine Kırıkkanat'ı öve öve bitiremedi ve "faşist cesareti" nden ötürü kutladı. Peki Hakan'ın taban tabana zıt düştüğü Kırıkkanat'ın yazısı neydi ki bu kadar aferini haketti?

Yazı: Ahmet Hakan
Kaynak: www.radikal.com.tr  

Mine Kırıkkanat adlı yazar, dünkü Radikal’de Zeytinburnu Sahilyolu’nda piknik yapan halkımızı şöyle tasvir ediyor:

‘Don paça soyunmuş adamlar geviş getirerek yatarken, siyah çarşaflı ya da türbanlı, istisnasız hepsi tesettürlü kadınlar mangal yellemekte, çay demlemekte ve ayaklarında ve salıncakta bebe sallamaktadırlar. Her 10 metrekarede, bu manzara tekrarlanmakta, kara halkımız kıçını döndüğü deniz kenarında mutlaka et pişirip yemektedir. Aralarında, mangalında balık pişiren tek bir aileye rastlayamazsınız. Belki balık sevseler, pişirmeyi bilseler, kirli beyaz atletleri ve paçalı donlarıyla yatmazlar, hart hart kaşınmazlar, geviş getirip geğirmezler, zaten bu kadar kalın, bu kadar kısa bacaklı, bu kadar uzun kollu ve kıllarla kaplı da olmazlardı!’.

Bravo...

Ve de aferin...

Bu ‘faşist cesareti’ karşısında şapka çıkarıyoruz...

Çünkü:

BİR: Bugüne kadar gelmiş geçmiş en baba ‘halk düşmanları’ bile, kinlerini ve nefretlerini bu denli üslupsuz dile getirmemişlerdi. Çünkü ne kadar ‘halk düşmanı’ olsalar da çok anlaşılır nedenlerden dolayı yüzleri bir parça kızarıyordu. Yazarımıza işte bu yüzden bravo.

İKİ: Bugüne kadar gelmiş geçmiş en baba ‘faşistler’ bile, ırkçılıklarını en fazla ‘kafatası ölçümü’ne kadar götürebildiler. Oysa ‘cesur yürek’ yazarımız, olayı, kendi halkının bacak, kol ve kıl ölçümünü gündeme getirmeye kadar vardırmayı başardı. İşte bu yüzden aferin.

ÜÇ: Bugüne kadar gelmiş geçmiş en baba elitistlerimiz, halkı sadece kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde aşağılarken, bizimki ulusal bir gazetenin köşesinden ‘kara halkımız’ diye aşağılayabilmiştir. İşte bu yüzden helál olsun ona.