BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  POLİTİKA

Hakan Fidan yeniden MİT müsteşarı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, istifa eden Hakan Fidan'ın yeniden MİT müsteşarlığı görevine atadığını açıkladı.

Abone ol

AK Parti'den milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan, yeniden MİT Müsteşarlığı'na atandı. Dün akşam saatlerinde açıklama yapan Hakan Fidan, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için yaptığı milletvekili başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Ankara kulislerine bomba gibi düşen bu açıklamanın hemen sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atandığını duyurdu. İşte Ankara'daki başdöndüren Hakan Fidan trafiği;

Kutsal topraklarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Hakan Fidan, iddialara göre çekilme kararını da bu görüşme sonrasında aldı. Yurda dönen Hakan Fidan, bu kararını ABD dönüşü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile paylaştı. 

ANKARA'YA BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Hakan Fidan'ın açıklaması, Beştepe'de Erdoğan'ın ikinci kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık ettiği saatlerde geldi. Fidan, üç cümlelik açıklamasında, milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu ve verilecek her türlü göreve hazır olduğunu duyurdu. İşte o açıklama;

"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum.

Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım.

Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan."

AÇIKLAMA ARINÇ'TAN

Bakanlar Kurulu sürdüğü saatlerde Ankara kulisleri Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atanacağı haberiyle çalkalandı. Bu kulis bilgisi Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından doğrulandı.

Beştepe'teki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bülent Arınç, adaylıktan çekilen Hakan Fidan'ı Başbakan Davutoğlu'nun yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atadığını duyurdu. İşte Arınç'ın o açıklamaları;

"Arkadaşlar, son günlerde en çok konuştuğumuz isimdir. Bugün bir gelişme oldu. Sizinde sorduğunuz gibi. MİT Müsteşarımız aday adaylığı için istifa etmiştir. Bunu ilk duyanlardan birisiydim ve bir TV programında, sadece milletvekili olmak için istifa edilmişse bu israftır demişimtir. Keşke yapmasaydı diye yorum yapmıştım.

Bu garip karşılandı ama Sayın Cumhurbaşkanı benim düşüncelerime benzer görüşler dile getirdi. Kendisi de MİT'in önemli bir kurum olduğunu ifade eti ve zaman zaman da tekrarladı. Sayın Başbakanımız da kendisine adaylık için fikrini sorduğu ve izin verdiğini söylemiştir.

Bugün itibariyle Hakan Fidan adaylıktan çekildiğini Başbakan'a iletti o da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu iletti.

Bu konu görüşüldükten sonra mutabık kalınmıştır. Ben yeterli görüyorum.

Sayın Başbakan, Sayın MİT Müsteşarlığına görevlendirmiştir ve bu da onaylanmıştır. Tekrar MİT'te göreve başlayacaktır."

NELER YAŞANDI?
 
7 Şubat 2015- Hakan Fidan, milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Şubat 2015- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan'ın adaylığı konusunda kanaatini Başbakan Davutoğlu ile paylaştığını açıkladı.

8 Şubat 2015- Erdoğan, Kolombiya ziyareti öncesi konuştu, Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığını doğru bulmadığını açıkladı.

10 Şubat 2015- Hakan Fidan, milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi verdi.

20 Şubat 2015- Hakan Fidan, AK Parti Genel Merkezi'ne giderek Ankara'dan milletvekilliği için adaylık başvurusu yaptı.

23 Şubat 2015- Hakan Fidan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

1 Mart 2015- AK Parti Ankara adayları için temayül yoklaması yapıldı. Hakan Fidan, temayül yoklamasında rekor bir oyla ilk sırada yer aldı.

4 Mart 2015- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü gazetecilere konuştu, Hakan Fidan'a kırgın olduğunu söyledi.

9 Mart 2015- 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu.

9 Mart 2015- MİT Müsteşarlığı görevine geri döndü.