BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.394,89
HABER /  GÜNCEL

Hak-Par'dan sakıncalı dilekçe

Hak-Par Meclis'e bir dilekçe vererek Güneydoğu’ya federal çözüm önerisinde bulundu. "Kürdüm, tarafım, talep ediyorum" denilen dilekçe tutanaklara geçirildi.

Abone ol

BAŞBAKANLIK İŞLEM YAPTI

Meclis ihanet dilekçesini işleme aldı ve Başbakanlığa gönderdi. HAK-PAR tarafından verilen 50 bin imzalı dilekçede, " Kürdüm, tarafım, talep ediyorum" denilerek Güneydoğu'ya federasyon istendi. Başbakanlık, söz konusu dilekçeye "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin, demokratik haklara sahip olması ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamını sürdürmesi hükümetin amacıdır" yanıtı verdi. TBMM tutanaklarına da geçilirilen dilekçe küstah talepler içeriyor. Türkiye'nin bütünlüğüne kast ediyor.

KÜRTÇE METİN REDDEDİLDİ

Bölgedeki terör sorununun çözümü için "federal bir yapı" öneren dilekçe, Meclis dilekçe Komisyonu tarafından değerlendirmeye alındı ve sonuç karar cetvelinde yayınlandı. Dilekçenin Kürtçe metni, Meclis çalışanları tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine dilekçenin Türkçe metni Meclis Başkanlığına verildi. Dilekçe Komisyonu, dilekçeyi işleme aldı ve prosedür gereği bir örneğini Başbakanlığa gönderdi. Sonrasında Başbakanlık adına Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç dilekçeye yanıt verdi.

SORUŞTURMA VE İNCELEME

Dilekçe Komisyonu, "Vatandaş olmanın gururunu yaşayan her ferdin gerçek anlamda demokratik haklardan yararlanması amacıyla hükümetin çalışmaları aralıksız sürdüğü için dilekçe hakkında başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur" kararı aldı. HAK-PAR'ın "Kürdüm tarafım talep ediyorum" başlıklı ve 50 bin imzalı dilekçesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önce inceleme yaptı. Savcılık ardından soruşturma başlattı. Önümüzdeki haftalarda dava açılıp, açılmayacağına karar verilecek. İçişleri Bakanlığı'ınca da konu inceleniyor.

Kaynak: