BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Hainlerin hedefi yine halk otobüsüyüdü

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü bahane eden gruplar, rahat durmadı

Abone ol

160220120742024473642_2.jpgBağcılar'da terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü bahane eden gruplar, hareket halindeki halk otobüsü ile bir markete molotofkokteyli attı.

Sancaktepe'de ise bir derneğin önüne bırakılan ses bombası patladı. Patlama sonucu maddi hasar oluştu.

Demirkapı Mahallesi Yonca Sokak'ta, akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli kalabalık bir grup, hareket halindeki Ateştuğla-Eminönü seferini yapmakta olan 34 ZD 7226 plakalı özel halk otobüsüne taş ve molotofkokteyli attı. Yolculardan yaralanan olmazken, otobüste maddi hasar oluştu. Otobüs sürücüsü Zihni Ünaldı, "Çiftlik Meydanı'ndan çıktım. Birden bire saldırıya uğradık. Yaklaşık 50 kişiye yakın bir gruptu. O anda yolcularla birlikte kendimizi son anda aşağı attık" dedi.

Aynı saatlerde ise, Bağcılar Asfaltı Caddesi'ndeki bir markete de molotofkokteyli atıldı. Yüzleri maskeli grubun molotofkokteyli ile saldırdığı markette maddi hasar meydana geldi.

DERNEĞE SES BOMBASI

Öte yandan, Sancaktepe Atatürk Mahallesi Menekşe Sokak Numara 120'de bulunan Ordu ili Akkuş İlçesi Haliluşağı ve Komşu Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği'ne kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ses bombası atıldı. Patlamanın ardından derneğin ve sokak üzerinde park halindeki bir midibüsün camlarının kırıldı.

Saldırıların olduğu yerlerde inceleme yapan polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.