BIST 10.195
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.472,68
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırıya ilk yorum

Başbakan Erdoğan, Şemdinli'deki hain saldırının Kürt açılımını baltalamayı yönelik bir adım olduğunu söyledi.

Abone ol

Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Ankara Merkez Orduevinde geniş katılımlı bir resepsiyon veriyor.

AÇILIMA KARŞI ATILMIŞ BİR ADIM


Resepsiyonda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Şemdinli'deki olay süreci baltalamaya yönelik terörist bir adımdır. Ama biz emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Çok üzüldüm. Bu milli birlik ve kardeşliğe atılmış bir bombadır. Ancak bunlar demokratik açılıma karşı bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik girişimlerdir. Ama tabi ki bu tip saldırılar, demokratik açılımın devam etmesini engelleyemeyecek, terörle mücadeleyi engellemeyecektir. Yolumuza devam edeceğiz. Kararlılığımız sürecek. Bu işin çözümü, milli demokratik açılım çalışmalarının devamını bozmasına izin vermeyeceğiz. Daha da azimle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

BAHÇELİ RESEPSİYONDA

Resesiyona katalıp katılmayacağı merakla beklenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de biraz önce salona geldi. Bahçeli Ak Parti'nin gündeme getirdiği demokratik açılım paketiyle ilgili olarak "Seçimden önce milli meseleler önem taşıyor kanaatindeyim. Yaklaşımlarımızı seçimle ilişkilendirmek seviyesizliktir. Sürecin dışında olduğumuz için yarın sayın Atalay'ın söyleyeceklereni merak etmiyoruz." dedi.

Resepsiyonda bugün Hakkari'den gelen 4 şehit heberi damgasanı vurdu. Şehit haberleri nedeniyle resepsiyonda müzik bölümü iptal edildi. Ancak Vural Gökçaylı'nın yönetiminde Atatürk kıyafetleri defilesi yapılacak.