BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hain PKK tuzağı sivilleri hedef aldı

Askeri araçların kullandığı yola döşenen bombalardan biri bulundu, diğeri ise sivil bir aracın geçişi sırasında patladı

Abone ol

Şırnak ile Siirt arasındaki Çakırsöğüt Komando Tuğay Komutanlığı'na ait araçların kullandığı yola döşenen uzaktan kumandalı bomba bulunarak imha edildi.

Akçay 6'ncı Piyade Jandarma Komutanlığı'na bağlı ait araçların kullandığı yola döşenen bir başka bomba ise sivil bir aracın geçişi sırasında patladı. Olayda 4 sivil yaralandı.

BİR FACİA ÖNLENDİ

Şırnak-Siirt karayolu üzerinde bulunan Çağırsöğüt Jandarma Komando Tuğay Komutanlığı'na giden ve sınır kesiminde operasyon yapan askerlerin dönüş güzergahına, teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı ve C-4 patlayıcı madde ile desteklenmiş bir düzenek bulundu. Bir vatandaşın ihbarı sonucu bulunan patlayıcı düzenek olduğu bilgisi üzeren Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanı, olay yerine geldi. Çevrede alınan sıkı önlem alan güvenlik güçleri, yolu da bir süreliğine trafiğe kapattı. Düzenek fünye ile imha edildikten sonra patlama yerinde 1 metrelik çukur oluştu. Bombanın zamanında farkedilip imha edilmesi bir faciayı önledi.

DİĞER BOMBAYLA SİVİLLER HEDEF ALINDI

Öte yandan Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan karayolunun Küpeli Dağı eteklerindeki Kasrik Beldesi mevkiinde, Akçay 6'ncı Piyade Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin geçiş için kullandığı karayolu kenarına döşenen bomba, Kamil Kolanç'ın kullandığı 73 SE 608 plakalı sivil aracın geçişi sırasında patladı. Patlama sırasında sürücü Kolanç ile birlikte araç içerisinde bulunan Baki Akman, Yunus Öztürk ve Mehmet Şener adlı kişiler yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada Kamil Kolanç ve arkadaşlarının Akçay 6'ncı Piyade Jandarma Komutanlığı'na giderek perde ve döşeme işi yaptıkları ve dönüş sırasında bombanın patladığı öğrenildi.

Her iki patlama ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.