BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Hafta sonu planınızı hala yapmadıysanız bu habere dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte bölge bölge beklenen hava sıcaklıkları...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan ile Erzincan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney ve batında 1 ila 3derece artacak, diğer yerlerde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE AŞIRI YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan ile Erzincan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım, Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Adana, Osmaniye, K.Maraş) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Niğde) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgar; kıyılarda kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Erzincan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.