BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu planı hala yapmadıysanız...

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

Ve hafta sonu geldi çattı. Hafta genelinde İstanbul'da yer yer bulutlar yüzünü gösterdi.

Haftanın son iş gününde de kapalı bir hava ile güne başlayan İstanbulluyu hafta sonu nasıl bir hava bekliyor olacak?

İşte Meteorolojiden hava sıcaklık tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Çanakkale, Kırklareli, Ankara, Gümüşhane ile Eskişehir'in kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerewl olmak üzere aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve yer yer gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, Yozgat, Eskişehir'in kuzey çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Kayseri ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu,zamanla Orta Karadeniz'in parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin, gece saatlerinde Gümüşhane ile Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ver gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.