BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,49
HABER /  GÜNCEL

Hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye gidiyor

Kutsal topraklardaki milyonlarca hacı, Arafat'tan Müzdelife'ye doğru yola çıktı!

Abone ol

Günlerden bu yana büyük bir heyecanla Arafat'a çıkmayı bekleyen ve bugün Arafat'ta vakfeye duran 3 milyona yakın hacı güneş batmadan önce Arafat'dan ayrılarak Müzdelife'ye doğru yola çıktı.

Haccın en büyük görevlerinden birisini tamamlayan hacılar bu kez Müzdelife'ye doğru yola çıkarken Peygamber efendimizin "Hac Arafattır" hadisi ile büyük bir moral coşkusu içerisinde Müzdelife'ye doğru yola çıktı. Yolların insan seline dönüştüğü Arafat ile Müzdelife arasının yaklaşık 8 km olduğu dikkate alındığında, yaya olarak Arafat'tan çıkanların ancak gece yarısından sonra Müzdelife'ye varmaları bekleniyor.

Olağanüstü sıkışıklık içerisinde omuz omuza yaşlı, genç, çocuk, kadın milyonlarca hacı Müzdelife için yollarda zaman zaman dinleniyor veya araç bulabilirlerse araçların üzerlerine bile binmeye razı oluyorlar.

Enformasyon Bakanlığının dünyanın bir çok ülkesinden çağırdığı ve aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu konvoy önlerinde trafik polislerinin yol açmasına rağmen 8 km'lik yolu ancak 3 saat'te alabildi. Zaman zaman insanlara çarpma tehlikesi ile karşılaşan araçlar en fazla 10 km gibi bir hızla ilerleyebiliyorlar.

Arafat'tan Müzdelifeye varan yabancı ve yerli gazeteciler bakanlık binasında dinlenirken bu arada da yarın sabah gün ışıması ile birlikte başlayacak olan şeytan taşlama için taş topluyorlar.

Yarın sabah şeytan taşlamanın ardından bayramın birinci günü ihramdan çıkılacak ve saçlar traş edilecek. Böylece haccın büyük bölümü tamamlanmış olacak. Haccın çeşitlerine göre ise Kabe'yi tavaf etmeyenler veya say yapmayanlar bu geceden itibaren Kabe'yi ziyaret ederek say yapacaklar.

Bayramın birinci gününden itibaren 3 gün üst üste Mina'da bulunan ve Jamarat olarak bilinen yerde buluşacak olan 3 milyon hacı günler öncesinden yerleşmiş durumda.