BIST 10.445
DOLAR 32,21
EURO 34,93
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL

Akdağ Van'da incelemelerde bulundu

Bakan Akdağ, Van'da yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı!

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'da açılan Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezinin deprem sonrasında kentteki sosyo-psikolojik restorasyonu sağlamak için kendilerine destek olacağını belirtti.

Van'da bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, sabah saatlerinde, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezinin açılışını erteleyerek depremin ağır hasara yol açtığı köylerde incelemelerde bulundu.

Depremzedelerle görüşen ve ''geçmiş olsun'' dileklerini ileten Bakan Akdağ, köy ziyaretlerinin ardından Aile Sağlığı Merkezinde, 112 acil yardım ve mobil hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Akdağ, daha sonra İrfan Baştuğ Caddesi'ndeki Çocuk Hastalıkları Hastanesi yanında oluşturulan Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezinin açılış törenine katıldı.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezlerinin 32'ncisini Van'da açtıklarını vurgulayarak, ''Toplum  Temelli Ruh Sağlığı Merkezi, tam da deprem sonrasında buradaki sosyo-psikolojik restorasyonu sağlamak için bize destek olacak'' dedi.

Merkezde, 2 psikiyatrist ile psikologlar, hemşireler, halk sağlığı öğretmenleri ve sosyal hizmet uzmanlarının görev yapacağını anlatan Akdağ, merkezin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Akdağ, konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Orhan Çetinkaya ve psikiyatrist M. Gardi Alataş ile merkezin açış kurdelesini kesti.

Toplum sağlık merkezinin, kentteki madde bağımlıları ile psikolojik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet vereceği bildirildi.

Bakan Akdağ, Van'daki incelemelerinin ardından özel uçakla Erzurum'a gitti.