BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

Hac kuraları çekildi tıklayın

Bu yıl hacca gidecek adaylar bilgisayar ortamında çekilen kura ile belirlendi. Öncelik gidemeyenlere tanındı.

Abone ol

  Hacı adayları saat 16.00'den itibaren yayınlanacak internet sitesinden TC kimlik numarası ile kura sonucunu öğrenebilecekler.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katıldığı kura çekme töreni, Başkanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

KOTA ARTABİLİR

 ''Suudi Arabistan bir kota uyguluyor. Bizim kotamız 70 bindir. Biz hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeden nizam, intizam ve şeffaflık içerisinde hacca götürmeyi şiar edindik. Sırada bekleyen 600 bin kardeşimizin illere göre sıralamasını yapacağız. Ek kontenjanı ise ön kayıt yaptıran hacı adaylarına tesis ettik. Suudi Arabistan hükümetinden alacağımız kotanın organizasyonlarımızın kaliteli olması dolayısıyla bu yıl daha yüksek bir rakamda olacağına inanıyoruz.''

GİDEMEYENLERE ÖNCELİK TANINDI

Bardakoğlu konuşmasının ardından, merkezi sistemle bilgisayar ortamında il plaka koduna göre düzenlenen kura çekilişini başlattı. Alınan bilgiye göre, geçen yıllarda kuraya girip de hacca gidemeyen adaylara öncelik verildi. Bu yıl ilk kez ön kayıt yaptıran 623 bin 643 kişi ile kayıt yenileten 47 bin 476 kişinin de katıldığı kurada asil ve yedek hacı adayları belirlendi.

Ayrıca kayıt yeniletenlerden refakatçilerle birlikte 50 bin 701 hacı adayı, kura çekimine tabi olmadan 2007 yılında kesin kayıt yaptırabilecekler. Daha önce, hacca gittiği halde kayıt yaptırarak kuraya katılan 12 bin 81 kişinin ise kayıtları silinecek. Öte yandan, daha önceki yıllarda ön kayıt yaptıran ancak hacca gidemeyen hacı adayları, bundan sonraki yıllarda tekrar ön kayıt ücreti ödemeyecek.