BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  GÜNCEL

Habercilikten şovmenliğe uzanan yol

A Takımı'nın kaptanı gazeteci Savaş Ay, programını geçtiğimiz hafta bitirmişti. Ay, önümüzdeki hafta yeni bir şov programıyla ekranlarda boy gösterecek. İşte detaylar;

Abone ol

Takımı geçtiğimiz hafta son kez yayınlandı. 12 yıldır ekranda olan programımızı nadasa çektik. Yatsın, uyusun, dinlensin..
Ama gavurun pek güzel dediği gibi;
"Show must go on.." Yani "şov devam eder." Biz de böyle karar aldık. Yola "şov programıyla" devam dedik.
Fikir babası Medya Grup Başkanımız Kenan Tekdağ.
4 hafta kadar önce Mahsun Kırmızıgül ve Aşka Sürgün kadrosunun konuk olduğu A Takımı' nı stüdyoda seyretmişti Kenan Bey.
Kazancı Bedih ekibinin Şanlıurfa'dan kalkıp gelmesi de kendi arzusuydu. Allah için son derece kıvamında, hoş, coşkun, duygu yoğun bir program olmuştu.

'Yaparsınız'
Sayın Tekdağ sanırım oradaki atmosferden etkilendi ve ertesi gün önerdi: "Savaşçım önümüz Ramazan. İnsanlarımızın çoğu gece yarısından sahura kadar yatmayacak. Büyük bir şov programı hazırlasan, formatını haberden koparıp eğlenceye, animasyona, stüdyo kıpırtısına yönlendirsen çok iyi olabilir. Gayet güzel kotarırsınız bu işi."

E Plus desteği
Bir an bile tereddüt etmeden yanıtladım Kenan Bey'i:
- Ne zaman isterseniz başlarız efendim. Ancak ya ekibimi genişletmem ya da bu konuda deneyimli bir ekiple nikah kıymamız iyi olur. Kardeş kuruluşumuz E Plus yardım edebilir mi acaba? Bu konuda engin deneyimleri var. Hele Bu Toprağın Sesi yarışmasında jüri üyesiyken yakından izledim performanslarını.

Tarzı ne ola ki?
Kenan Bey saniye sektirmeden E Plus kurmaylarını arayıp durumu anlattı. Oradan gelen yanıt da aynıydı:
- Ne zaman isterseniz başlarız.
O zaman bu zaman işte. Yani önümüzdeki cuma gecesi. A Takımı'nın günü ve saatinde doğum gerçekleşecek kısmetse. Bundan böyle huzurlarınıza haberci Savaş Ay değil, şov programı hazırlayıp sunan bir televizyoncu olarak geleceğim. "Peki nasıl, ne şekil, ne tarz, ne içerikte bir şov?" diye merak eden vardır diye aşağıya yazıyorum.


www.sabah.com.tr