BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Güzelliğini bozan doktoru mahkum ettirdi

Ameliyatta unutulan elyaf nedeniyle 'Görüntüm bozuldu, Lions faaliyetlerimi yürütemedim' diyen hastaya tazminat ödenecek.

Abone ol

Vücudunda unutulan elyaf nedeniyle ikinci kez ameliyat olan hasta, 'kulüp faaliyetleri aksadığı, görüntüsü bozulduğu, ziyaretçilerine ikram yaptığı' gerekçesiyle 53 bin lira istedi. Yargıtay talebi haklı buldu.

Radikal gazetesinden Hasan Mesut Benli'nin haberine göre Eski Maliye ve Gümrük Bakanı Vural Arıkan’ın Arıkan'ın Arzu Banu Erkal, suçladığı doktora karşı 10 yıllık hukuk savaşını kazandı.

VÜCUDUNDAN 4 ELYAF ÇIKTI

Eski Maliye Bakanı Vural Arıkan'ın kızı Arzu Banu Erkal, 2001'de yumurtalık kisti teşhisi ile İstanbul'da bir hastanede ameliyat edildi. Ağrıları devam edince hastaneye gitti. Vücudunda ameliyat sırasında unutulmuş 4 'tel elyaf bulununca yeniden ameliyata alındı.

BAŞKANDIM ÇOK GELENİM OLDU

'Başkandım, gelenim çok 01101* Erkal, ilk ameliyatın doktoru hakkında dava açtı. Gerekçeleri şöyle: "2. ameliyat sonrası özel hemşire tuttum, Lions kulübü başkanı olduğum için hastaneye çok sayıda ziyaretçi geldi, konuklarıma da 747 liralık ikramda bulundum."

GÜZELLİK KRİTERİ

Yerel mahkeme davayı reddetti. Ancak Yargıtay Genel Kurulu, Erkal'ı haklı buldu.
Bugüne dek unutulan cisimler nedeniyle çok sayıda tazminata hükmedildi. Ancak ilk kez estetik ve ikram, tazminata konu oldu.