BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,57
ALTIN 2.384,97
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçeli Emre 'nin 16 yıllık sırrı

Emre Belözoğlu'nun neden bu kadar sık sakatlandığı 16 yıl önce yapılan bir çalışmayla doğrudan bağlantılı.

Abone ol

Emre Belözoğlu'nun sık sık sakatlanmasının 16 yıllık sırrı ortaya çıktı...

Yıldız futbolcuya alt yapıdan G.Saray A takımına erken çıkması için yaşının kaldıramayacağı kadar halter yüklemesi yapıldı. Aşırı yükleme yüzünden de bacak kas-iskelet sistemi bozuldu.

Akşam'ın haberine göre; Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu ile Emre Belözoğlu'nun vücut yapısı birbirine çok benzer. F.Bahçeli futbolcunun özellikle üst baldırları, bir halterciyi andırır. Emre'nin sık sık sakatlanmasının sebebi de işte bu halterci görünümünün altında yatıyor. Emre, 94-95 sezonunda Z.Burnu'ndan G.Saray alt yapısına transfer oldu ve iki yıl içinde A takıma yükseldi.

15-16 yaşlarındayken Emre'ye iki alternatif sunuldu:

HALTERCİ BACAĞIYLA FUTBOL
1 - Galatasaray'ın gelecekteki 10 numarası olacaksın. Ancak takımda Hagi var ve A takımda düzenli oynamak için en az 10 yıl beklemen gerekecek.
2 - Orta saha oyuncusu olursun ve bir yıl içinde A takım forması giymeye başlarsın.

Emre, bir an önce A takımda oynayabilmek için forvet arkası yani 10 numara yerine orta sahayı tercih etti. A takıma yükselmesini hızlandırmak için de 15-16 yaşındaki bir futbolcunun kaldıramayacağı kadar aşırı yükleme yapıldı. Özellikle halter çalışmaları yüzünden Emre'nin baldırları mutasyona uğradı. Futbolcu bacağı, halterci bacağına dönüştü ve futbola uygun olmayan bu kısa kas-iskelet yapısı da 16 yıldır Emre'nin sık sık sakatlanmasına yol açtı.

MUTASYON NEDİR?
Canlı organizmaların hücre çekirdeğindeki DNA dizilimlerinde ve sarmallarında bozulmalar sonucunda canlının fizyolojik ve biyolojik özelliklerinde gözle görülür değişmelerin görülmesi.