BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kırbayır'ın cinayet tanığı tehdit edildi!

Cemil Kırbayır cinayetinin tanığı tehdit edildiğini açıkladı

Abone ol

Cemil Kırbayır'ın gözaltında öldürüldüğünü söyleyen tanık, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada numarası görünmeyen bir telefon tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinden bir gün sonra gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın akıbetini araştıran TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Kırbayır'ın gözaltında öldürüldüğü kanaatinde olduklarını açıkladı. TBMM İnsan Haklarını Kommisyonu Başkanı Zafer Üskül konuyla ilgili önceki gün yaptığı açıklamada Cemil Kırbayır'ın gözaltında katledildiğini, bir görgü tanığının ifadesini almak istediklerini fakat bu tanığın tehdit edildiği de söyledi. Tehdit nedeniyle Türkiye'de ifadesi alınamayan ve yaşadığı Almanya'da komisyona ifade vermek zorunda kalan Fevzi Çelik neler gördüğünü anlattı.

Almanya'nın Münih kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, CHP'li Çetin Soysal, AKP'li Erdal Kalkan ve Murat Yıldırım'dan oluşan heyete verdiği ifadeleri anlatan Çelik şunları söyledi: "O dönemde Kemal Kartal diye bir komiser vardı. Daha sonra ismini değiştirmiş. İfademi alan komisyonun söylediğine göre Bayram Kemal Kartal adını almış. O dönemde Komiser Kemal dendiği zaman insanlar korkardı. Çünkü işkenceyi yapanların başı oydu. Cemil Kırbayır'ı orada öldürdüler dedim. Hücreden dinliyorsun konuşmaları. Bir gün önceki duyduklarım ve kalabalığın bağrışmalarından belliydi öldürüldüğü. Ertesi gün beni tuvalete götüren bekçiye 'dünkü karmaşanın bağrışmaların sebebi neydi diye sordum, bekçi 'Cemil Kırbayır var ya kominist, onu buradan üçüncü kattan aşağı attılar' dedi.

'SONUNDA ONUN GİBİ OLUR'

"Tanıklık edeceğim açıklamalarımdan 2 gün sonra numarası görünmeyen bir telefon geldi. 'Bir haber sitesinden arıyorum, sizinle röportaj yapmak istiyorum' dedi. Zamanım yok daha sonra arayın görüşelim dedim. Ardından 'ileri gitmeye başladın' dedi. Ne anlamda dedim. 'Cemil Kırbayır konusunda' dedi. İleri derken neyi kastediyorsunuz dedim. 'Komiseri momiseri karıştırma işin içine' dedi. Ben de elinizden ne geliyorsa yapın. Gördüklerimi, duyduklarımı açıklayacağım dedim. Sonra tehdit ederek 'Komiseri momiseri karıştırma yoksa senin sonunda Cemil Kırbayır gibi olur' dedi."

'CESEDİ DİGOR-KARS YOLUNDA'

Gözaltındayken aldığım duyumlara göre cesedi Digor ile Kars yolu arasındaki boşluk alanda. Yolun kenarında da olabilir içeride de. İkinci ihtimal ise Kars Kalesi'nin arka tarafı. 30 yıldır bu adam kaçak diyorlar. Mezarlıkta olması mümkün değil.