BIST 10.426
DOLAR 32,42
EURO 35,26
ALTIN 2.433,61
HABER /  DÜNYA

Güvenlik kamerası taktırmayan iş yerine ceza

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, olayların daha çabuk çözülmesi ve önlenmesi açısından güvenlik kamerasının öneminin çok büyük olduğunu belirt...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, olayların daha çabuk çözülmesi ve önlenmesi açısından güvenlik kamerasının öneminin çok büyük olduğunu belirterek, bütün iş yerlerinin kamera taktırması gerektiğini, aksi taktirde cezai uygulama başlatacaklarını söyledi.
Vali Coş, 26 Ağustos günü gerçekleştirilen ve baba ile oğlun öldürüldüğü kuyumcu soygunundan sonra iş yerlerine güvenlik kamerası taktırmanın tekrar gündeme geldiğini söyledi. Coş, Adana’ya atandıktan sonra iş yerlerinin güvenlik kamerası taktırması konusunda genelge yayınladıklarını ancak buna rağmen halen güvenlik kamerası takmayan iş yerlerinin olduğunu, son olayda da bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
Vali Coş, güvenlik kamerası taktırmayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre yaptırım uygulanacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Ama, amacımız ceza yazmak değil, caydırıcılık sağlamak. Yani insanlar Adana’da suç işlersek yakalanırız sonucu da ağır olur algısını elde ettikleri taktirde, suç işlemekten vazgeçebilirler. Bunun sonucunun ağır olduğunu maliyetinin ağır olduğunu anlarlarsa vazgeçebilirler. Bu insanın doğasında olan bir şey. Biz bu algı yönetimini gerçekleştirmeye ve aynı zamanda da caydırıcılığı aktarmaya çalışıyoruz."
Caydırıcılığa da aldırış etmeden eylemi gerçekleştiren, suç işleyen de olduğu taktirde, şüphelilerin kısa zamanda yakalanabilmesi için bu kamera sistemlerinin fevkalade önem taşıdığını ifade eden Coş, "Bu yüzden 2,5 milyonluk bir şehirde kimin peşine düşüleceği kime ulaşılacağını hızlı ve etkin belirleyebilmek, delillere ulaşabilmek için güvenlik kamerasından yararlanmak lazım. O iş yerleri de benzer soyguna maruz kalabilirler. Bu tür tertibatları bu iş yerleri için yararlı, önleyici tedbirler olarak değerlendiriyoruz. Kamera taktırmayan iş yerlerine ceza var. Kabahatler Kanunu’na göre gerekli işletmeye gerekli cezaları uygulayacağız. Denetimlerimizde devam ediyor zaten. Bizim genelgemizle birlikte bine aşkın kamera takıldı. Olayların aydınlatılması için ummadığımız kamera büyük hizmetler sağlayabiliyor" dedi.
(İHA)