BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL

Guus Hiddink hedef büyüttü

Hiddink ve Burak Yılmaz, 3 Haziran'da Belçika ile oynayacakları 2012 Avrupa Şampiyonası elemele maçından önce basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve futbolcu Burak Yılmaz, 3 Haziran'da Belçika ile oynayacakları 2012 Avrupa Şampiyonası elemele maçından önce basın toplantısı düzenledi.

Hiddink, puan durumuna bakıldığında beraberliğin kötü bir sonuç olmayacağını belirterek, "Belçika'nın gücünü düşündüğümüzde. Hâlâ başkalarının sonuçlarına bakma durumumuz, beraberliğin kötü bir sonuç olmayacağını gösteriyor. Ama beraberlik bizim başlangıç noktamız olmayacak. Göze hoş gelen atak bir oyun tarzıyla galibiyet gelebilir. Geriye çekilmektense hücumu düşünmek iyi bir puan almamızı sağlayacaktır. Hollanda'ya 1-0 kaybettiğimiz maçta, Avusturya maçında belirli bölümlerde iyidik ancak bazı bölümlerde geriye çekilmek durumunda kaldık. Bir futbol maçında 90 dakika zirvede oynayamazsınız. Ama önemli olan, maçta iyi olmadığınız dakikalarda da kontrolü elinizde tutabilmek. Bu konuya Alman ve Hollanda Milli Takımları'nı örnek gösterebiliriz. Türk Milli Takımı'nda da başarmak istediğim bu" dedi.

Hollanda'ya daha iyi hazırlanabilmek için erkenden geldiklerini ifade eden Hollandalı teknik adam, "Bu maçtan önce, daha iyi çalışabilmek için Hollanda'ya erken geldik. Sakatlık ve diğer sebeplerle oynayamayan 7-8 oyuncumuz bu kamp sayesinde arayı kapatacaklar. Hamit, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'un durumlarına bakacağız, maça kadar oynayabilecekler mi, bunu da zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

Hiddink, Real Madrid'e transfer olan Hamit ve Nuri hakkında ise şu ifadeleri kullandı;

"Beş altı oyuncumuz var kadromuzda. Avrupa'da oynuyorlar. Türkiye'de doğmamış olsalar bile Türk Milli takımı için oynamak istiyorlarsa onlara her zaman kapım açık. Takımımda Avrupa'nın en büyük altı takımında forma giyebilecek oyuncularımız var. Mesut Özil Almanya Milli Takımı'nda oynamasına rağmen bir Türk olarak Real Madrid'e transfer oldu. Nuri Şahin'in Real Madrid'e gidişi de çok iyi. Genç yaşında Bundesliga'da kendini ispat etti. Orada daha baskılı bir ortamda oynayacak. Hamit'in transferi sürpriz olarak değerlendirilebilir. Birkaç yıldır Türkiye'de oynayan ve Avrupa'nın en büyük takımlarına gitme şansı bulunan oyuncular var. Oyuncuların bu takımlara gitmelerine imkan sağlamalıyız. Bu durum Türk futbolu için iyi olacaktır. Bu transferler, genç yaştaki oyunculara rol model olacaktır."

Tecrübeli çalıştırıcı, basın toplantısına birlikte katıldığı futbolcusu Burak Yılmaz'dan da övgüyle bahsetti. Hollandalı teknik adam, "Burak'ta sevdiğim özellik kararlılık, çalışkanlık ve yeterlilik. Bugünlerde çok göremeyeceğiniz bir oyuncu tarzı. Atağa geçerken risk alan bir yapısı var, idmanlarda asla şikayet etmeyen bir futbolcu" dedi.

Hollandalı teknik adam, son günlerde yoğunlaşan Chelsea söylentilerine ise şu ifadelerle yanıt verdi;

"Federasyon seçimiyle değil, Belçika maçıyla ilgileniyorum. Belçika maçını kaybetmemiz durumunda bazı haberler çıktı. Eğer yaptığınız işe odaklanmazsanız bu sizin değerinizi küçültür. Ben tamamen işime odaklanmış durumdayım. Başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorum. Yorum yaparsam bu klişelerin içerisine girmiş olurum. Tamamen Cuma günü oynayacağımız maça konsantre olmuş durumdayım."

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz ise "Trabzon'a transfer olduğumdan beri bir değişim ve gelişim göstermekteyim. Şenol hocanın bunda büyük katkısı var. Bende var olanı ortaya çıkarttım. İyi bir sezon geçirdim. Umarım böyle devam eder. Bu sezon fizik ve kafa olarak kendimi çok iyi hissediyordum. Hatta ligin bitmesini istemedim. Moral olarak üzgünüm ama fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Daha iyi olacağımı düşünüyorum. Ben önce kendimi ve bana güvenenleri mahcup etmemek için daha iyi çalışıyorum. İyi bir sezon geçirdim ve umarım böyle de devam eder bundan sonra. Moral olarak Trabzonsporlu futbolcular olarak moral bakımından pek iyi değil ama fiziksel olarak iyiyiz. Uzun süreden beri milli formayı bekliyordum. En sonunda da formayı aldım. Milli takım için çok şeyler yapmak istiyorum. Hiddink çok samimi ve egolarından sıyrılmış bir şekilde bizlerle ilgileniyor. Bana da çok güvendiğini biliyorum. En büyük hayalim Avrupa'da oynamak ama Trabzonspor'un isteği olmadan bunu yapamam. Avrupa'da oynamayı çok istiyorum. Almanya olursa daha iyi olur. Almanya benim tarzıma daha uygun. Bu formayı çok zor yakaladım kolay da bırakmak istemiyorum. Her şeyiyle Belçika maçına konsantre olduk. Lig ortamından sıyrıldık ve maça hazırız. Teknik olarak iyi bir takımız. Aklımızda beraberlik yok. Türk Milli takımı herkesi her yerde yenebilecek bir güçte." ifadelerini kullandı.