BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin 'U dönüşü' yaptı!

'Anketçilere teneke takacağım' diyerek seçim öncesi yüzde 30'un altında oy alırsak istifa edeceğim diyen Gürsel Tekin U dönüşü yaptı..

Abone ol

'Anketçilere teneke takacağım' diyerek seçim öncesi yüzde 30'un altında oy alırsak istifa edeceğim diyen Gürsel Tekin U dönüşü yaptı..

Seçimlerden önce, çıktığı televizyon programlarında "yüzde 30'un altında kalırsak istifa ederim" diyen CHP'nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin, dün sandıktan çıkan yüzde 26'lık sonucun ardından gelen çağrılara cevap verdi. Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'a konuşan Gürsel Tekin, "Ne istifa ederim ne de Kurultay olur" dedi.

Alınan yüzde 26'lık oy için, "Bardağın dolu tarafını görmek lazım. İyi bir sonuç. Tabii her siyasi partinin beklentisi doğrusu iktidardır, bundan doğal bir şey olamaz. Ama CHP'nin oy oranı yükselmiştir, milletvekili sayısı yükselmiştir" yorumunu yapan Gürsel Tekin Çevikcan'a şunları söyledi:

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

"Daha çok çalışacağız. Yeniden seçim varmış gibi. Genel Başkanımız da böyle talimat verdi. Bütün arkadaşlarımız 81 ili tekrar dolaşacağız. Hem yurttaşlarımıza teşekkür edeceğiz. Hem de bu kısa süre içinde anlatamadığımız projelerimizi anlatacağız"

TAM ANLATAMAMIŞIZ

"Elbette ki daha yüksek oy bekliyorduk. Çok kısa süre içinde bir partinin genel başkanının yapması gereken ne varsa yapıldı. 81 il, 250 ilçeye gidildi. Türkiye'nin hemen her sorununa proje üreten bir siyasi parti vardı. Ama doğrusu tam anlatamamışız, bundan sonraki süreçte yarından itibaren seçim varmış gibi anlarlarda olacağız, anlatacağız"

KESİNLİKLE İSTİFA ETMEM

"Kesinlikle istifa etmem diye bir şey söz konusu değil. Yeni bir kurultay sürecine de girmeyeceğiz. Olmaz da. Şu anda kurultayı gerektirecek bir sonuç değil bu. Benim istifamı gerektirecek bir sonuç da değil. Tabii ki bir burukluk var hepimizde. Her siyasi parti iktidar olmak ister. Ancak, yarından itibaren aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz."