BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin o yalanı ortaya çıkardı

BDP'li vekillerin Sinop'ta yaşadıklarının ardından Sırrı Süreyya Önder'in, "olayları çıkaranlar CHP'liydi" açıklaması Gürsel Tekin'i kızdırdı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Sırrı Süreyya Önder'in Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik saldırının arkasında CHP Belediye Başkanı ve CHP'lilerin olduğunu ileri süren Sırrı Süreyya Önder'e tepkiler büyük. Başta CHP Genel Başkan Yardımıcısı Gürsel Tekin olmak üzere CHP'li vekiller bu açıklamaya son derece tepkili.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, internethaber'e yaptığı açıklamada, olaya ait fotograflarda provakosyonu yapan grubun AKP'li gençler olduğu açıkça görülüyorken, bunu CHP'ye mal edilmesini eleştirdi. Özellikle Sırrı Süreyya Önder'in bu sözlerini ona hiç yakıştıramadığını belirten Tekin, hem olayı hem de Sırrı Süreyya Önder'i kınadığını belirtti.

akepe.jpg

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

Gürsel Tekin, bu açıklamayı Sırrı Süreyya Öndere'e hiç yakıştıramadığının altını çizdi:

"Bu açıklama hiçbir milletvekiline yakışmaz da Sırrı Süreyya Önder'e hiç yakıştıramadım. Bizim Belediye Başkanımız ve oradaki yetkili arkadaşlarımız açıklama yaptı. Orada tepki gösterenler belli. Sinop Gençlik platformu AKP'lilerin gençlik kolları. bu oaly bile CHP'ye bağlanmak isteniyor. Olaya ait fotoğraf elimde. Bu kesinlikle CHP'lilerin yaptığı bir olay değil. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Sırrı Süreyya Önder'in elinde hangi belge var. Tamamen iftiradır, CHP'nin böyle bir provakosyana ait edilmesi çok manidardır. Belediye Başkanımız net bir açıklamayla bu işle hiçbir ilgisi bulunmadığını, böyle bir olayda isminin geçmesine üzüldüğünü belirtti. Üstelik bunu yaptığı ispatlanırsa Belediye Başkanlığından istifa edeceğini açıkladı."