BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Fatih’te cinayetlerin zanlısı yakalandı<br/>Fatih’te dün akşam işlenen 3 cinay...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Fatih’te cinayetlerin zanlısı yakalandı
Fatih’te dün akşam işlenen 3 cinayetin failinin de aynı kişi olduğu tespit edildi. Önce ablası Songül Polat’ı, ardından da torbacılık yaptığı öğrenilen arkadaşlarını öldüren zanlı yakalandı.
Fatih’te 3 farklı cinayet işlendi. Birer saat arayla işlenen cinayetleri katil zanlısının tek kişi olduğu belirlendi. Uyuşturucu, adam yaralama ve cinayetten sabıka kaydı bulunan Deniz Ş. kısa süre önce cezaevinden çıktı. Evli ve 2 çocuk babası zanlı, önce kendisi gibi 2 çocuğa sahip ablası Songül Polat’ı aracında öldürdü. Ardından aralarında alacak verecek meselesi olan ve torbacılık yapan arkadaşları Aziz Caner Emre’yi kurşunlayarak Yaşar Deli’yi de satırla infaz etti. Cinayetlerin ardından alarma geçen polisi ekipleri cinayetlerin üzerinden 24 saat geçmeden katil zanlısı Deniz Ş.’yi yakaladı. Polis merkezi çıkışında öldürdüğü kişilerin alileri Deniz Ş.’yi linç etmeye çalıştı. Elleri kelepçeli olmasına rağmen saldırıya karşılık vermeye çalışan katil zanlısı, tehditler yağdırdı. Polisleri güçlükle sakinleştirdiği Deniz Ş., polis arabasına konarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Roket mermisi evi deldi geçti
Suriye’nin Rasulayn ilçesinde başlayan çatışmalar sırasında hedef şaşıran roket mermisi eve isabet etti. Odaları geçen roket mermisi banyo dolabına saplandı.
Rasulayn’da PYD ile El Nusra arasında şiddetlenen çatışmalar sınır komşusu Ceylanpınar’ı tehdit ediyor. İlçedeki bir eve Rasulayn ilçesinde atılan bir roket mermisi isabet etti. Odaları geçen roket mermisi banyo dolabına saplandı. O sırada evde bulunan bir kişi şarapnel parçasının koluna isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.


Terim’e çifte görev
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim’in milli takımı 4 maç çalıştırması için izin verdiklerini açıkladı.
Abdullah Avcı’nın istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fatih Terim’e yaptığı teklifi değerlendiren Galatasaray Yönetimi kararını verdi. Terim ile bir görüşme yapan sarı kırmızılı kulübün Başkanı Ünal Aysal, tecrübeli teknik adamın milli takımı 4 maç çalıştırması için izin verdiklerini belirtti. Aysal, "Fatih Terim’e elemelerdeki 4 maç için izin verdik. Kendisi isterse Mayıs ayına kadar federasyona her türlü desteği verebilir" dedi.

Davutoğlu BMGY göreve çağırdı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de bin 200 kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırılara gerekli cevabın verilmemesi halinde daha büyük facia ve katliamların yaşanacağı uyarısında bulundu. BM Güvenlik Konseyi’ni göreve çağıran Davutoğlu, “Bütün kırmızı çizgiler aşıldı ama hala BM Güvenlik Konseyi’nde bir karar almak bile mümkün olmadı" dedi.
Davutoğlu Suriye için İran’ı aradığını söyledi.

Küçük bebekten Elvis Presley şov
Bu bebek Rock’n Roll’un kralı olarak anılan ABD’li şarkıcı Elvis Presley hayranı. Ünlü şarkıcının ‘American Trilogy’ şarkısına duraksamadan eşlik eden kız bebeğin performansı izleyenleri şaşırtıyor. Sürekli babasına seslenen sevimli bebek Presley’nin şarkısı duyunca inanılmaz bir performans sergiliyor. Parçaya kendisini kaptıran bebek, sevimli halleriyle sosyal paylaşım sitelerinin yeni fenomeni olacağa benziyor.

Zincirleme trafik kazası kamerada
Rusya’da, meydana gelen feci trafik kazası kameraya yansıdı. Aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü bariyerlere girdi. Ardından kaza nedeniyle kontrolünü kaybeden TIR sürücüsü ise karşı yönden gelen başka bir araca çarptı. TIR’ın çarptığı otomobil hurdaya dönerken TIR ise devrildi.
(İHA)