BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/><br/>Gül ve Erdoğan’dan “darbe” eleştirisi<br/><br/>İstanbul - Başbakan Erdoğ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Gül ve Erdoğan’dan “darbe” eleştirisi

İstanbul - Başbakan Erdoğan, Mısır’daki askeri darbeyi sert şekilde eleştirdi. Erdoğan, “Mursi’nin hatası varsa ödetecek halktır, sandıktır. Darbelere kılıf üretmek için çaba harcayanlar da kadar sessiz kalanlar da darbe yapanlar kadar sorumludur” dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül de darbeyle ilgili kaygılarını dile getirdi. Gül, “Bütün arzumuz en kısa süre içerisinde tekrar Mısır’da seçimlerin gerçekleşmesi. Şüphesiz ki Mısır’ın ilk meşru seçilmiş cumhurbaşkanı olan Mursi’nin rencide edilmemesi, arkadaşlarının rencide edilmemesi en önem verdiğimiz konulardan birisidir. Mısır’ın kısa süre içerisinde istikrara kavuşmasının yolu buradan geçmektedir” diye konuştu.



Federasyon ’yabancı sayısı’ kararını açıkladı

İstanbul - Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili kararını verdi.

Federasyon binasında yapılan toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Başkan Yıldırım Demirören, yeni sezonda mevcut 6+0+4 sisteminin devam edeceğini açıkladı. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin oyuncularının yerli statüsünde oynaması teklifinin de kabul edilmediği belirtildi.



Başbağlar kurbanları anıldı

Erzincan - 5 Temmuz 1993’de Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde gerçekleştirilen katliamda öldürülen 33 masum vatandaş, düzenlenen törenle anıldı. Köy meydanında düzenlenen anma törenine AK Parti ve CHP’li vekiller de katıldı.



’Şişman’ diye hakaret etti, vuruldu

Rio - Brezilya’da bir öğrenci, şişmanlığı dolayısıyla kendisine hakaret eden arkadaşını okulda silahla vurdu.



Nijeryalı uyuşturucu baronu yakalandı

İstanbul - İstanbul’da liderliğini Nijerya uyruklu bir gece kulübü işletmecisinin yaptığı uyuşturucu şebekesine operasyon düzenlendi. Şişli’de bir eve gerçekleştirilen operasyonda çoğu Nijerya uyruklu 9 kişi gözaltına alınırken, evde de 1 kilo 974 gram kokain ele geçirildi.



69 sosisli yedi, rekorunu kırdı

ABD’de geleneksel sosisli sandviç yeme yarışması, bu sene bir dünya rekoruna sahne oldu.
97 yıldır düzenlenen yarışmada, geçtiğimiz senenin galibi Joesy Chesnut (cosi çesnat), 10 dakika içinde tam 69 sosisli sandviç yiyerek, kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi. 2009’daki yarışmada 68 sosisli sandviçle rekor kıran Chesnut, yedinci kez birinci olarak 100 bin dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu.

(İHA)